Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Ann-Kristin har hittat sin drömarbetsplats

En av dom ideellt engagerade medlemmarna på Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar kallar Ann-Kristin Knutsson för en riktig pärla. Sedan 11 Maj har Ann-Kristin en sysselsättningsplats på museet. Vägen dit gick genom individuell coachning på Eductus.

Först gör vi en tillbakablick. År 2000 tvingades Ann-Kristin att sluta jobba. Hon hade då arbetat som behandlingsassistent inom kriminal- och missbruksvården i många år. Det är ett tufft jobb som i Ann-Kristins fall ledde till stressrelaterad sjukdom med långtidssjukskrivning som följd. Så småningom övergick hon till att bli arbetssökande.

Individuell coachning stärkte

I oktober 2014 kom Ann-Kristin till Eductus i Finspång. Hon gick programmet Förstärkt arbetsträning, där hon fick stöd i att uppdatera sina ansökningshandlingar, gå på föreläsningar och workshops och – framför allt – individuell coachning.

– Den individuella coachningen var en mycket positiv upplevelse som stärkte mig enormt, säger Ann-Kristin. Jag vågade börja se utanför ramarna och min bekvämlighetszon.

I slutet av april 2015 såg Ann-Kristin i tidningen att dom saknade personal till verksamheten på Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar.

– Jag pratade med min handledare på Arbetsförmedlingen och med min coach på Eductus om detta, säger Ann-Kristin. Båda två engagerade sig snabbt vilket resulterade i att jag började på museet den 11 Maj.

Stortrivs på sin nya arbetsplats

På Lantbruksmuseet är Ann-Kristin lite av ”spindeln i nätet.” Det händer saker på museet hela tiden och hon trivs som fisken i vattnet på sin nya arbetsplats.

– Nu har jag hittat min plats, säger Ann-Kristin. Jag vill vara kvar på museet för alltid och jag jobbar hårt för att göra mig ”oumbärlig” här på min drömarbetsplats. Det som är så härligt med att jobba på museet är att jag får utlopp för min kreativa och skapande sida, att här finns plats för sociala möten med besökare och att jag efter egen förmåga kan ta mig an administrativa uppgifter som att skapa en struktur på såväl allt arbete runtomkring som upplägg och planering.

Grattis Lantbruksmuseet till er pärla Ann-Kristin Knutsson! Och stort tack för att du delade med dig av din historia, Ann-Kristin!

Vill du veta mer om verksamheten i Ljusfallshammar? Spana in Lantbruksmuseets webbplats!