×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Med självförtroendet kom jobben

Kenth Olsson, 56 år, bor i Mellerud. Han hade arbetat på det lokala pappersbruket i större delen av sitt liv när bruket lades ner och Kenth blev arbetslös. Han jobbade extra då och då som maskinreparatör, men var arbetssökande under större delen av de 6,5 år som gick innan han började på Eductus. Det var handläggaren på Arbetsförmedlingen som föreslog att han skulle få hjälp av en handledare (jobbcoach) i tjänsten Stöd och matchning.

Tro på sig själv

Under drygt två månader arbetade Kenth tillsammans med sin handledare, Anette på Eductus i Vänersborg. Han lärde sig att använda datorn som verktyg i jobbsökandet. Det handlade om allt ifrån att skaffa en mailadress till att registrera sig hos bemanningsföretag. Med rätt stöd och coachning växte självförtroendet och Kenth började tro på sig själv.

Tre jobb på samma gång

Han började spontanansöka jobb och rätt vad det var hände det grejer. Under de sista två veckorna hos Eductus blev han erbjuden tre olika jobb som han sökt: ett som alltiallo på en jordbruksfastighet, ett som truckförare och ett hos billackeringsfirman Litab Lack. Till slut valde Kenth Litab Lack. Efter fem månaders provanställning skrev Kenth på ett tillsvidareanställningsavtal i fredags.

– Det är en stor lättnad. Nu känner jag ekonomisk trygghet, säger Kenth. Jag är glad att jag började hos Eductus. Personalen är trevlig och kunnig. Jag kan verkligen rekommendera dem.

Bra jobbat Kenth!