×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Tack för i år - Eductus 2023

Vi står inför ett nytt år och Eductus antar utmaningarna som kommer med alla dess nya möjligheter. Men först vill vi sammanfatta år 2023 i korthet och samtidigt passa på att tacka alla vi har fått äran att hjälpa och stötta under året.

Flera hundra deltagare ut i ny sysselsättning

Under året som gått har det hänt mycket inom arbetsmarknadstjänster. I april startade ett helt nytt avtal från Arbetsförmedlingen – Rusta och matcha 2. Naturligtvis har vi på Eductus fortsatt att hjälpa arbetssökande ut i ny sysselsättning även i detta avtal.

Genom våra företagsnätverk och kontakter har deltagarna fått god hjälp till en ny sysselsättning. Och vi är stolta över att kunna säga att vi har hjälpt hela 900 deltagare ut i ny sysselsättning, jobb eller studier under 2023. Några av dem kan du läsa om i våra solskenshistorier i bloggen.

Våra komvuxutbildningar bidrar till snabbare och bättre integration

Våra komvuxutbildningar med SFI, grundläggande svenska och svenska som andraspråk, har hjälpt flera att förstå och lära sig det svenska språket. I både Nacka och Sollentuna har vi kunnat hjälpa flyktingarna från Ukraina att ytterligare integrera sig i det svenska samhället, genom att erbjuda dem SFI-undervisning.

Utbildningsinsatser för arbetsgivare och utbildningsanordnare säkrar en högre kvalité

Många är de företag som vi har hjälpt kompetensutveckla sin personal inom det svenska språket. Genom vårt uppdrag språkförstärkande insatser, har anställda fått lära sig yrkesspecifika ord för branschen de jobbar i, både inom kommunal verksamhet men också för privata företag.

För utbildningsanordnare har vi hjälpt till med coachande insatser för att förbereda elever och studerande mot att söka jobb efter sin utbildning. Även för de som behöver stöd i att förbättra svenska språket har vi erbjudit språkförstärkande uppdrag mot både Yrkeshögskola och andra utbildningsanordnare.

Vi fortsätter hjälpa samhället

Vi fortsätter under det nya året hjälpa fler integreras i det svenska samhället genom våra språkutbildningar och språkkurser i svenska. Och vi fortsätter hjälpa fler ut i ny sysselsättning, jobb eller studier. Vi står redo att ta oss an utmaningen med att stötta och vägleda dig till en ljusare framtid och ett bättre 2024.