×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Ben blev sushikock - räddade restaurangen

R&R Sushi hade fått stänga en av sina restauranger eftersom de inte hittade någon sushikock. Ben som gick hos oss på Stöd och matchning blev räddningen. Nu har restaurangen öppnat och Ben har fått ett heltidsjobb.

Ben letade jobb i 1,5 år innan det äntligen föll på plats. Först började han Stöd och matchning i Malmö. Hans personliga handledare matchade Ben mot en av sina arbetsgivare som driver sushirestaurang.

R&R Sushi fanns tidigare i Bjärred men på grund av brist på sushikockar hade restaurangen fått hålla stängt och endast ha systerrestaurangen i Löddeköpinge öppen. Arbetsgivaren hade nästan gett upp hoppet om att hitta en sushikock när Sophie presenterade Ben. Efter upplärningen kunde restaurangägaren äntligen öppna restaurangen i Bjärred igen.

– Jag jobbade fyra pass i Löddeköpinge och sen öppnade vi restaurangen i Bjärred och här arbetar jag nu heltid, säger Ben.

Nu är tillvaron som arbetssökande slut och det är Ben glad för

– Det är skönt att äntligen komma ut i arbetslivet igen. Jag har redan tipsat mina arbetslösa kompisar om att skriva i sig hos Eductus. Det funkade för mig.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd för att komma in på arbetsmarknaden. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Du får handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Vill du gå på Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.