×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Azra övade på intervjuteknik och fick jobbet

Azra hade varit arbetslös i över fem år. Med rätt hjälp tog det bara 1,5 månad innan hon fick jobb. Nu arbetar hon som vårdbiträde och planerar redan sitt nästa steg.

Mötet med Eductus i Lidköping blev vändpunkten för Azra och slutet på fem års arbetssökande. Med hjälp av sin personliga handledare, Lollo, började Azra med att skriva korrekta ansökningshandlingar.

– Jag fick hjälp att skriva cv och personligt brev. När det var klart registrerade jag mig hos olika bemanningsföretag och började aktivt söka jobb, berättar Azra.

Övade på rätt frågor innan intervjun

Eftersom Azra kände sig osäker på hur hon skulle agera på en anställningsintervju så fokuserade de även på intervjuteknik. Hon lärde sig hur man kan använda sitt kroppsspråk och övade på frågor som kan komma på en intervju.

– Min svenska har inte varit så bra, säger Azra. På Stöd och matchning fick jag lära mig ord och fraser som är viktiga att kunna när man arbetar inom vården. På intervjun fick jag frågan om vad sekretess och tystnadsplikt innebär när man ska jobba inom vården. Just det hade jag och min handledare övat på så jag klarade frågan utan problem.

Det tog inte mer än 1,5 månad innan Azra fick jobb som vårdbiträde och har börjat jobba heltid.

”Jag är så glad”

– Jag är så glad att äntligen jobba och mitt jobb är roligt, säger Azra.

Trots att Azra trivs bra på jobbet så har hon planen klar för framtiden.

– Vi pratade mycket om målplanering på Eductus. Nu vill jag jobba som vårdbiträde för att träna på fackspråket, men sen vill jag utbilda mig till undersköterska. Jag är tacksam för det jag lärt mig på Stöd och matchning. Jag fick verktyg i mitt arbetssökande. Jag kommer att sakna mina handledare, men jag vet vart jag ska gå om jag blir arbetslös igen, avslutar Azra.