×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

"Att vara aktiv i arbetslivet känns fantastiskt"

Under åtta månader sökte Lukman jobb, men utan resultat. Det var när han sökte efter dolda jobb som han äntligen hittade sitt jobb. ”Min självkänsla är mycket bättre nu när jag kan försörja mig själv” säger Lukman.

Lukman Gafour Mohamed bor i Stockholm. Efter åtta månader som arbetssökande började han på Stöd och matchning. Tillsammans med sin handledare gjorde han en plan för sitt arbetssökande.

”Jag har något att erbjuda”

– Jag hade ett CV, men det var först när min handledare förklarade hur jag aktivt skulle jobba med mitt CV som jag förstod att jag behövde skriva om det.

Lukman hade dittills mest sökt jobb på de annonser han hittade i Arbetsförmedlingens platsbank. Eftersom bara fyra av tio jobb läggs ut på Platsbanken så är det bra att även leta efter lediga jobb på andra sätt.

– Vi fick lära oss att söka dolda jobb. Jag började leta i mitt kontaktnät och pratade med bekanta. Tidigare tyckte jag att det kändes obekvämt, men min handledare fick mig att inse att jag har något att erbjuda som faktiskt kan lösa ett företags problem.

Bättre självkänsla

Dolda jobb blev vägen till ett jobb även för Lukman. Genom en bekant hörde han talas om ett bemanningsföretag inom byggsektorn som sökte skickliga hantverkare. Lukman sökte och fick jobbet.

– Det känns jättebra! Min självkänsla är mycket bättre nu när jag kan försörja mig själv. Att vara aktiv i arbetslivet känns fantastiskt.

– Till andra som söker jobb vill jag bara säga att jag förstår att det kan kännas tufft, men håll motivationen uppe. Och lär dig hur man söker jobb genom kontakter, det hjälpte mig.