×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Vad är Rusta och matcha 2?

Kanske har du aldrig hört talas om arbetsmarknadstjänsten Rusta och matcha? I detta inlägg går vi igenom, förklarar tjänsten, vem som kan ta del av den och svarar på frågor.

Rusta och matcha är en arbetsmarknadstjänst på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Eductus är en av leverantörerna av tjänsten.

Vem kan ta del av Rusta och matcha?

Tjänsten vänder sig till dig som är arbetslös och har varit inskriven hos Arbetsförmedlingen under en längre tid.

Hur gör jag för att ta del av tjänsten?

Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen och säg att du vill gå Rusta och matcha. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du får ta del av tjänsten. Om Arbetsförmedlingen godkänner det, ska du sedan välja leverantör som du vill gå Rusta och matcha hos. Det gör du via Arbetsförmedlingens system.

Vilken leverantör ska jag välja?

Tänk på att själv läsa på om de olika leverantörerna du tycker verkar vara bra. Ring och prata med dem om du har frågor. På Eductus tar vi gärna och svarar på de frågor du har om du ska välja leverantör. Vi har kontor på flertalet orter i landet och du hittar kontaktuppgifter för respektive ort i vår lista.

Vad händer när jag har valt leverantör?

Då kontaktar vi dig om du har valt oss som leverantör. Du får en handledare på den ort du har valt och ni lägger sedan upp en planering för dig, dina mål och behov för deltagandet i tjänsten. Ni träffas regelbundet för avstämningar och stöd i jobbsökande eller ansökan till utbildning. Beroende på mål och behov så jobbar du och din handledare tillsammans med rätt aktiviteter hela vägen tills du har ny sysselsättning.

Blev du nyfiken och vill veta mer om Eductus som Rusta och matcha-leverantör?

Fyll i vår intresseanmälan så hör vi av oss och berättar mer.

glad tjej rusta och matcha