Ta reda på vad du vill studera
Om du behöver hjälp kan du alltid prata med en Studie- och yrkesvägledare. På sidan Snacka med syv kan du boka tid för studie- och yrkesvägledning online.
Hos oss kan du läsa gymnasiala kurser inom komvux.
På den här sidan berättar vi mer om gymnasiala kurser samt var våra skolor finns.
Komvux på gymnasial nivå har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan och ger också samma kompetens.
Att studera på komvux är väldigt flexibelt, du väljer själv om du vill läsa på heltid eller deltid, på distans eller i klassrum. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du få hjälp att lägga upp en individuell studieplan, som är anpassad efter dina behov och din studievana.
Har du behov av att läsa in en gymnasiekompetens snabbt? Prata med en studie- och yrkesvägledare så får du hjälp att hitta bästa vägen! Oftast är det distansstudier eller prövning som är det snabbaste sättet. u hittar kontaktuppgifter till oss på respektive orts sida.
Efter avslutade studier får du ett slutbetyg. Har du redan att slutbetyg från gymnasieskolan får du istället ett samlat betygsdokument från komvux.
Studie- och yrkesvägledningen hjälper dig att göra en studieplan anpassad för just dig och dina mål. Du bestämmer själv om du vill läsa på heltid- eller deltid.
Att studera inom komvux kostar inget, det är gratis. Du betalar bara för dina studieböcker och annat studiematerial.
När du studerar komvux på gymnasienivå kan du ansöka om studiemedel från CSN.
Från och med första juli det år du fyller 20 år.
För att vara behörig ska du sakna eller ha brister i de/sådana kunskaper som kursen ska ge, samt ha förutsättningar att tillgodogöra dig kursen.
För studier hos Eductus Nacka, mejla till nacka@eductus.se för att få ut betygsdokument och studieintyg.
För studier hos Eductus Sollentuna, kontakta då din hemkommun där du studerat och beställ betygskopior via dem.
Flex är en förkortning av flexibel undervisning. Du studerar självständigt digitalt men har också lärarledd undervisning minst en gång i veckan. I flex läser du mycket på egen hand via vår lärplattform. Du har möjlighet att bestämma träff med din lärare för handledning. Du komma in till skolan vid vissa tillfällen, t ex vid introduktion samt vid prov.
Fjärrundervisning innebär lärarledd undervisning på distans via vår lärplattform.
Klassrumsundervisning är lärarledd undervisning i skolan. Du är i skolan och träffar elever och lärare. Det innebär lektioner, handledning och studier på plats i våra lokaler. Det kombineras med uppgifter i vår lärplattform.
Distansundervisning innebär att undervisningen inte är bunden till en speciell plats. Du kan sitta var du vill och studera via en dator. Du träffar inte heller läraren särskilt ofta utan kunskapsöverföringen sker i skriven form och/eller via webbmöten.
Inlogg sker via länken: https://studier.eductus.se/
När du börjar studera hos oss får du en manual med inloggningsinformation.
Ja. Du kan boka tid, komma till skolan och använda datorer i skolan.
Ja absolut! Du kan boka tid, komma till skolan och få hjälp med Omniway.
Eductus använder lärplattform Omniway.
Att läsa på komvux är gratis. Du betalar bara för dina studieböcker och annat studiematerial. Läser du på sfi får du låna kurslitteratur av skolan.
Så här gör du för att börja hos oss
Om du vill gå en kurs eller utbildning hos oss så ansöker du via din hemkommun. Det är din hemkommun som antar dig till utbildningen. Det är olika utbud och startdatum beroende på vilken kommun du bor i. Börja med att ta kontakt med din hemkommun genom att besöka deras hemsida. Här kommer en guide – steg för steg:
Om du behöver hjälp kan du alltid prata med en Studie- och yrkesvägledare. På sidan Snacka med syv kan du boka tid för studie- och yrkesvägledning online.
Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. På deras webbplats anger du kurs/utbildning, dina uppgifter osv. Det är din hemkommun som beslutar om du får börja beroende på hur dina förutsättningar ser ut.
Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de beslut om antagning. Blir du antagen informerar din hemkommun oss på Eductus om dina kursval. Du registreras på den kurs eller de kurser du valt.
Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du en kallelse. Där står var och när det är kursstart samt vilken kurslitteratur vi kommer att använda.
Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.
Vad saknar du för att ta nästa steg? Skaffa din behörighet nu!