×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Abraham fick jobb via Eductus

Abraham Tesfamichael hade nästan gett upp hoppet om att hitta ett jobb när han kom till Eductus. Där träffade han Annelie Björnsdotter som jobbar som handledare på Stöd och matchning. Idag har Abraham ett heltidsjobb på ett hotell med tillhörande restaurang i centrala Stockholm.

– Jag jobbar som diskare och lokalvårdare och det betyder oerhört mycket för mig. Det är en stor lättnad och glädje. Nu är det hårt arbete på schemat varje dag och det tycker jag om, säger han.

Stöd och matchning är en arbetsmarknadsinsats som Eductus gör på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Den handlar om att ge människor rätt förutsättningar att nå en anställning. Abraham berättar att han upplevde ett stort stöd så fort han satte foten i Eductus lokaler.

– Jag fick hoppet tillbaka och mycket bra hjälp av min handledare, Annelie Björnsdotter. Jag fick hjälp att skriva CV och personligt brev, och vi gick på workshops och intervjutränade. När det var dags för den riktiga arbetsintervjun följde hon med mig, vilket kändes väldigt tryggt, säger han.

Hopp om en ljus framtid

Han berättar att bemötandet var särskilt viktigt, det var det som gjorde att han återfick hoppet om en ljus framtid i Sverige.

– Jag hade varit arbetssökande en tid och när jag sökte jobb fick jag hela tiden höra nej, nej och nej. Annelie såg mig och sa att jag var viktig och att vi skulle hjälpas åt. Hon lyssnade och gjorde så att jag inte kände mig ensam. ”Vi letar arbetsgivare tillsammans” sa hon, och jag fick även tips på hur jag kunde hitta bostad, säger Abraham.

Den som rekryterade honom var restaurangentreprenören Camilla Lundberg på företaget Harmony.

– Abraham är lojal, ansvarstagande och tydlig, och dessutom väldigt vänlig. Jag har rekryterat via Eductus tidigare och de plockar alltid ut rätt kandidater till de tjänster jag behöver tillsätta. För mig som företagare är det tidsbesparande, jag behöver inte sätta in en platsannons eller ordna med alla ansökningar och administration som det medför. Istället får jag ett antal kandidater som redan är matchade och passar mig perfekt, säger Camilla Lundberg.

– Jag kan verkligen rekommendera Eductus. Det går snabbt, är enkelt och resultatet blir mycket bra, säger hon.

Abraham trivs på sin nya arbetsplats.

– Jag får lära mig nya saker i livet. Det viktigaste för mig är försörjning, att stå på egna ben är jätteviktigt för mig, och det gör jag nu, säger han.