×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Komvux

Hos oss kan du läsa komvux. På den här sidan berättar vi mer det.

Kurser & utbildningar Här finns vi

Läsa komvux hos Eductus

Vi erbjuder grundläggande och gymnasiala kurser på flera orter. För dig som är ny i Sverige erbjuder vi utbildning i SFI.

När du läser komvux hos Eductus får du stöd av våra lärare som ger dig undervisning på det sätt som passar dig bäst så att du ska lyckas med dina studier. Utbildningen är flexibel och individanpassad och vi arbetar så snabbt som möjligt för att du ska nå dina mål.

Om komvux

Komvux är en förkortning som står för kommunal vuxenutbildning och är en studieform anpassad för vuxna. Komvux är till för dig som behöver läsa in grundskolan eller gymnasiet.

Du kan även läsa på komvux om du behöver komplettera dina betyg för att bli behörig till högre studier, så som högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning.

Studieupplägget är flexibelt

Komvux utgår från dina behov och förutsättningar och studieupplägget är därför väldigt flexibelt. Studie- och yrkesvägledningen hjälper dig att formulera dina utbildningsbehov och mål. Tillsammans sätter ni ihop en studieplan anpassad just för dig.

När du studerar på komvux väljer du själv den studietakt du önskar studera på; heltid eller deltid.

Klassrum, distans eller flex

Du kan studera i klassrum eller på distans och på vissa av våra skolor erbjuds flex.

Klassrum är undervisning på plats i våra skolor. Distans är distansundervisning via vår lärplattform. Och flex, som står för ”flexibla studier”, innebär lärarledd undervisning i kombination med självstudier/distansstudier samt handledarhjälp.

Läs enskilda kurser på grundläggande eller gymnasial nivå

På komvux erbjuds enskilda kurser på grundläggande nivå för dig som behöver läsa upp grundskolan samt på gymnasial nivå för dig som behöver komplettera dina gymnasiebetyg.

Skaffa dig mer kompetens genom komvux

Vad behöver du komplettera med för att få det jobb du vill ha? Genom komvux får du möjlighet att utveckla dina kunskaper. Du får mer kompetens vilket stärker din ställning i arbets- och samhällslivet. Att läsa komvux kommer gynna din personliga utveckling.

Betygskopior

Har du studerat hos på komvux Eductus och önskar få ut betygskopior efter avslutade studier? Kontakta då din hemkommun där du studerat. Du beställer dina betygskopior hos kommunen.

Grundläggande

Flera orter

Kurserna motsvarar den utbildning som ges i grundskolan, skolår 1-9, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.

Gymnasial

Flera orter

Komvux på gymnasial nivå motsvarar den utbildning som ges i gymnasieskolan men studieupplägget är anpassat för vuxna.
SFI

SFI

Flera orter

SFI, svenska för invandrare, är en språkutbildning i svenska anpassad för dig som är ny i Sverige. SFI är en del av komvux.

När du läser komvux kommer du närmare målet, ditt framtida jobb eller vidareutbildning inom högre studier.

Eftersom att kunskap alltid är en bra investering för dig och din framtid, finns ingen anledning att tveka - starta dina studier inom komvux redan nu!

Vanliga frågor om komvux

Här kan du läsa komvux hos Eductus

Ansökan

Så här gör du för att börja hos oss

 

Om du vill gå en kurs eller utbildning hos oss så ansöker du via din hemkommun. Det är din hemkommun som antar dig till utbildningen. Det är olika utbud och startdatum beroende på vilken kommun du bor i. Börja med att ta kontakt med din hemkommun genom att besöka deras hemsida. Här kommer en guide – steg för steg:

1

Ta reda på vad du vill studera

Om du behöver hjälp kan du alltid prata med en Studie- och yrkesvägledare. På sidan Snacka med syv kan du boka tid för studie- och yrkesvägledning online.

2

Fyll i din ansökan hos kommunen

Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. På deras webbplats anger du kurs/utbildning, dina uppgifter osv.  Det är din hemkommun som beslutar om du får börja beroende på hur dina förutsättningar ser ut.

3

Dina kursval skickas till oss

Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de beslut om antagning. Blir du antagen informerar din hemkommun oss på Eductus om dina kursval. Du registreras på den kurs eller de kurser du valt.

4

Du får en kallelse

Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du en kallelse. Där står var och när det är kursstart samt vilken kurslitteratur vi kommer att använda.

5

Du börjar din utbildning

Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

Vad behöver du komplettera med för att få det jobb du vill ha?

Studera hos Eductus

Jobbfokus

Vi utbildar för jobb. Genom vår utbildning får du kompetensutveckling och stärker din plats på arbetsmarknaden.

Vi blickar utåt

Vi arbetar med omvärldsfaktorer som engagerar och som rör din livssituation. På så sätt utvecklas du snabbare.

Du är viktig för oss

Vi finns här för att hjälpa dig nå dina mål. Vi erbjuder ett flexibelt lärande som utgår från dina behov och förutsättningar.