×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Karriärvägledning i Mjölby

Nu är första gruppen deltagare från vår karriärvägledning i Mjölby redo för nästa steg i karriären. Under 8 veckor har vår jobbcoach Sven och vår SYV Lisa väglett och coachat deltagarna och deltagaren Mireille var den första som fick sin individuella karriärplan och nu ska vidare mot utbildning och jobb.

På bilden: Jobbcoach Sven, deltagaren Mireille och Studie- och yrkesvägledare Lisa.

Guidar arbetssökande mot jobb

Karriärvägledning är en arbetsmarknadstjänst som Eductus utför på uppdrag från Arbetsförmedlingen. Tjänsten är för de arbetssökande som behöver vägledning i vilka arbeten eller utbildningar som de kan söka i framtiden och hur de ska göra. Karriärvägledningen guidar arbetssökande vidare till jobb eller utbildning som framöver förväntas leda till jobb.

Vägledande samtal med SYV

Lisa Hallin arbetar som Studie- och yrkesvägledare hos Eductus i Mjölby. Hon har haft individuella vägledande samtal med deltagarna för att kartlägga deras kompetenser och bakgrund. Utifrån det guidas deltagaren vidare för att hitta sin väg framåt till jobb.

Informerande och motiverande aktiviteter

Utöver samtal med SYV ingår också utvecklande och coachande aktiviteter på plats hos Eductus. I Mjölby är det Eductus jobbcoach Sven Salevid som hållit i dessa aktiviteter. Det har bland annat varit arbetsmarknadsinformation, föreläsningar om hälsa, stress och jämställdhet samt många tips hur deltagaren kan skriva sitt bästa CV eller genomföra en lyckad arbetsintervju. Deltagarna gör även studiebesök hos företag och utbildningar för att se olika yrken och det ingår även träff med en inspirerande förebild.

Roliga veckor och individuell karriärplan

Efter genomförd tjänst får deltagaren sin individuella karriärplan med steg för steg framåt till jobb. Sven och Lisa har haft väldigt roligt tillsammans med de mycket glada och motiverade deltagarna. De flesta av deltagarna i Karriärvägledning i Mjölby är lite av nybörjare på det svenska språket, och det har varit viktigt för våra medarbetare att hjälpa till med språkfrågor och stärka deltagarna i sin språkliga utveckling. Man kan gå karriärvägledning på 50% och samtidigt studera på till exempel SFI på 50%. Språket till trots, så har Lisa och Sven haft 8 jättefina veckor tillsammans med gruppen, och det kändes lite vemodigt att skiljas åt. Men samtidigt så finns det stor glädje över att dessa människor nu går vidare i livet, mot kanske utbildning och förhoppningsvis ett väntande arbete i framtiden.

karriärvägledning

Vill du veta mer om Karriärvägledning?

Här hittar du mer information och våra kontaktuppgifter.

Karriärvägledning