×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Zora i Eductus lokaler

Zora fick nytt jobb via Rusta och Matcha

I juni började Zora Milesic hos oss på Rusta och Matcha i Lidköping efter att ha varit arbetssökande sedan 2019. Nu några månader senare har hon fast jobb på kafé i Lidköping.

”Min handledare frågade mig om hon fick matcha mig mot det här jobbet. Jag sa ja, och nu jobbar jag här. Det här är det bästa jobb jag haft. Jag stortrivs och tycker att alla är så trevliga.”, säger Zora Milesic.

Rätt erfarenhet för jobbet och matchning mot arbetsgivare som sökte personal, blev vägen tillbaka till arbete. Zora som tidigare har arbetat med att stödja vårdtagare inom vården, och jobbat med storkök och servering, hade varit arbetssökande en tid.  

Vi gick igenom erfarenheter och matchade därefter

– Vi gick tillsammans igenom Zoras tidigare jobb och erfarenheter, CV och personligt brev. Sedan matchade vi hennes profil mot lediga jobb här i Lidköping. Det är roligt när Zora nu ringer på raster och talar om hur bra arbetsplatsen är. Hon har även bjudit in mig för ett besök, säger Lollo Blom Handledare Rusta och Matcha. 

När man börjar på Rusta och Matcha är målet att snabbt hitta ett arbete åt deltagaren. Eller utforska möjligheterna till vidare studier. 

– Vi matchar våra deltagare på många olika sätt: via vår databas, via urval från Arbetsförmedlingen, via jobbannonser och via digitala spontanansökningar. Eller som Zora gärna gör, går och lämnar CV till olika restauranger och kaféer. Det finns så många sätt att hitta jobb idag.

Zora är tillbaka på arbetsmarknaden igen

– Jag har uppdaterat min datakompetens, mitt CV är uppdaterat, jag har lärt mig vad man ska tänka på när man skickar spontanansökningar, sökt och hittat jobb. Det känns roligt att vara tillbaka på arbetsmarknaden igen!  säger Zora som hade sin intervju i juni och nu har anställning på kafét i Lidköping. 

– Zora gjorde så bra ifrån sig på jobbintervjun att arbetsgivaren snabbt därefter bestämde sig för att anställa henne. Att gå på intervju är inte alltid helt enkelt, vi har alltid genomgång innan för att prata om vad man bör tänka på. Jag brukar skämtsamt säga: du har två öron och en mun när du går på intervju, detta för att lyssna dubbelt så mycket som du pratar det vill säga viktigast är att vara lyhörd! tipsar Lollo. 

Zora var vår allra första deltagare i kundval Rusta och Matcha i Lidköping och vi är superglada över det resultat hon fått. Och viktigast av allt, Zora är väldigt nöjd med vår insats och det är det viktigaste för oss! 

Vi frågade Zora om hon har några tips till andra i arbetssökande.

– Att gå i Rusta och Matcha! Man får hjälp och jobb! Det har varit trevligt och mycket positivt bemötande.

Vi önskar Zora all lycka framöver, vi är glada över att ha fått lärt känna henne, och hoppas hon ska fortsätta trivas på nya jobbet!