×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Handledare Dario

Motivationen - en vinnande faktor i jobbsökandet!

När pandemin slog till var det många som ofrivilligt tvingades lämna sina arbeten. Vår handledare Dario berättar här om en av sina deltagare som blev av med sitt arbete till följd av pandemin men som genom Stöd och matchning hittade tillbaka till motivationen och fick sitt drömjobb.

Det kan vara en tuff utmaning att plötsligt stå utan arbete och dessutom ett arbete man trivs mycket bra med. Min deltagare var vid starten uppgiven och visste inte hur han skulle ta sig vidare, vilka branscher han skulle söka sig till och så vidare, berättar Dario. Genom Stöd och matchning hos oss på Eductus fick han möjlighet att hitta motivationen och stöd i sitt jobbsökande.

Uppstart och kartläggning

Under det grundläggande kartläggningssamtalet som vi handledare alltid gör i uppstarten med våra deltagare kom det fram att min deltagare hade utbildning inom media och kommunikation och det var inom det som han drömde om att arbeta. Vi började snabbt där efter med att stärka deltagarens självförtroende och motivation att fortsätta sträva efter drömjobbet, berättar Dario. Han fortsätter, vi uppdaterade deltagarens ansökningshandlingar och motiverade deltagaren att specificera sina ansökningar till varje ny tjänst. Utöver det deltog deltagaren på våra föreläsningar och seminarier där han fick information om arbetsmarknaden, dolda jobb, intervjuträning, hur man effektiviserar sitt arbetssökande och mycket mer. Som handledare hade jag också veckovisa motiverande samtal med deltagaren för att coacha honom till hans fulla potential.

Snabba resultat

Min deltagare hittade motivationen och blev snabbt mer aktiv i sitt jobbsökande. Det märkes tydligt och gav resultat! Efter att ha gått vidare från första intervju till andra intervju på tre företag blev det tillslut det fjärde företaget där den perfekta matchen fanns. Min deltagare gick klockrent vidare från första intervju till andra och tredje och fick sedan sitt drömjobb som kommunikatör, berättar Dario stolt. Jag har haft samtal med deltagaren ca två månader efter anställningen och deltagaren trivs toppen på sin nya tjänst och är väldigt tacksam för allt stöd och hjälp han fått hos oss på Eductus.

Stort grattis och bra jobbat både av deltagaren och vår handledare Dario!  

Vi ser det så ofta, att det snabbt ger resultat när man hittar den där extra motivationen att söka jobb och sträva efter sitt mål. Våra handledare är fantastisk på att hitta motivationen hos våra deltagare och att se deras potential för att tillsammans hitta den perfekta matchen.

Låter det intressant?

Vill du också får hjälp i ditt jobbsökande och bli matchad mot jobb eller studier? Kontakta oss så berättar vi mer om varför du ska välja Eductus när du ska välja leverantör av Stöd och matchning eller Rusta och matcha - arbetsmarknadstjänster på uppdrag av arbetsförmedlingen.