×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Fem av sju fick jobb på rekryteringsträff

Abshiro fick jobb på rekryteringsträffen. Men det var inte bara hon. Fem av de sju kandidaterna fick jobb direkt!

Abshiro Abdi är 36 år och bor i Kristianstad. Hon kommer ursprungligen från Somalia och där hon arbetade som hotellstäderska. Hon hade varit arbetssökande i 2 år när hon började hos oss. Det var Abshiros handläggare på Arbetsförmedlingen som föreslog att hon skulle gå på Serviceutbildning med fördjupningen Städ och hushållsnära tjänster för att fördjupa sina kunskaper och få referenser från praktiken. När Abshiro var klar med utbildningen började hon på Stöd och matchning för att få hjälp att hitta jobbet.

– Jag lärde mig bland annat att förbereda mig inför en arbetsintervju. Jag träffade min nuvarande arbetsgivare på en rekryteringsträff på Eductus. Då var det intervju direkt. Kändes bra att vara förberedd på situationen, säger Abshiro.

Simulerar jobbintervjuer

– På Eductus i Kristianstad jobbar vi med rekryteringsträffar, berättar Joakim Ekelund som arbetar som handledare (jobbcoach) på Eductus. Vi letar upp företag som har ett rekryteringsbehov och bjuder in dem till oss. Utifrån förtagets kravprofil hittar vi lämpliga kandidater. Under rekrytringsträffen får deltagarna information om företaget och de utlysta tjänsterna. Sen är det dags för skarp intervju.

Oavsett om du är helt ny på arbetsmarknaden eller har arbetslivserfarenhet sedan tidigare, kan det kännas lite nervöst att gå på intervju. Innan rekryteringsträffarna tränar deltagarna på intervjusituationen och simulerar jobbintervjuer för att vara väl förberedda.

”Stor lättnad”

– Vi var sju personer på rekryteringsträffen, berättar Abshiro. Jag blev intervjuad av en personalansvarig på Alliance Plus. Det var nervöst, men det gick bra och jag fick jobbet. Det känns jättebra att ha fått jobb. En stor lättnad efter att ha varit arbetslös i två år.

Det som var avgörande för att Abshiro fick jobbet var att hon hade rätt utbildning, fina referenser från praktiken som ingick i utbildningen och var väl förberedd på intervjun.