Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Jobbcoach

Vi har varit ett av Arbetsförmedlingens utvalda jobbcoachföretag sedan 2009. Vi har arbetat med jobbcoachning sedan 1994, och hjälpt tiotusentals arbetssökande att hitta jobb. Numera kallas vi ibland handledare. Och du möter oss till exempel inom Stöd och matchning. Men vi gör i stort sett samma sak – vi hjälper dig in på arbetsmarknaden!

En jobbcoach – vad gör en sådan?

En jobbcoach fungerar ungefär som en personlig tränare på gymmet. Det vill säga: ger råd och kunskap, peppar, visar hur du ska göra och inte göra, följer upp och tar dig i kragen när du tappar orken. Coachen skaffar inte jobbet åt dig, lika lite som tränaren tränar åt dig. Det gör du själv. Däremot kan coachen få dig att klara av mycket mer, med bättre resultat och på kortare tid än om du skulle behövt göra allt på egen hand.

Hur går jobbcoachning till?

Coachning bygger på individuella samtal. Varje person är unik och har egna funderingar om hur han eller hon bäst löser sin situation. För jobbcoachen gäller det att kunna behärska coachning som teknik och att förstå vad det är man coachar mot. Att hela tiden gå åt rätt håll och närmar sig målet tillsammans med deltagaren. Det kan också innebära mer handfast hjälp i form av rådgivning eller direktkontakt med arbetsgivare.

Tio saker en jobbcoach gör

1. Hjälper dig att kartlägga dina styrkor och svagheter, och vad du egentligen brinner för att göra. Om du sökt jobb utan resultat kan det bero på att du inte riktigt är glasklar med den här biten. Därför är den här kartläggningen jätteviktig.  Det är därför vi brukar säga ”tänk först och sök sen”.

2. Ger dig massor av smarta tips om hur du kommer på intervju, och sedan hur du förbereder dig på den.

3. Lär dig se att ditt nätverk alltid är större än du tror, och hur du kan använda det.

4. Låter dig ta del av sitt företagsnätverk.

5. Lär dig att göra ett kanon-cv som visar vem du är och hur du anpassar det till olika jobb du söker.

6. Visar hur du skriver ett personligt brev som väcker intresse.

7. Visar hur du följer upp en ansökan. Det är många som fått jobb på en bra uppföljning av sin ansökan.

8. Tipsar och guidar dig rätt i djungeln av utbildningar om du kommer fram till att du vill komplettera betyg eller utbilda dig.

9. Lär dig hur du letar efter alla dolda jobb som finns. Många företag som behöver rekrytera drar sig för att annonsera för de vet att de kommer bli dränkta i svar, som alla måste gås igenom.

10. Ser till att du håller modet uppe och huvudet högt. Det är lätt att tappa sugen om man sökt jobb länge. Coachen peppar dig att komma vidare.

Våra handledare ger råd och kunskap

5 september, 2017

Tydligt mål ger kraft och motivation

Kos Ibrahim Mohamed är 35 år och kom till Sverige från Somalia för 10 år sedan. När hon kom till…

11 augusti, 2017

Fick jobb, nu hjälper hon andra att klara skolan

Efter mer än ett år som arbetssökande började Douha på Stöd och matchning. Där fick hon den vägledning hon behövde för…

21 juni, 2017

”Vårdyrket är helt rätt för mig”

Michlin Alnasar sökte många jobb. Med envishet och målmedvetenhet hamnade hon till slut inom vårdyrket. – Det känns jättebra, säger…

14 juni, 2017

Tydligt mål ledde till drömjobbet

Myrna lämnade hemlandet och drömjobbet på flygplatsen i Mexico City för kärleken i Sverige. Att hon skulle kunna få ett liknande jobb i…

7 juni, 2017

Stöd, nya erfarenheter och matchning ledde till jobb

Alla som har sökt jobb vet att det kan vara svårt. Ett nej blir ett nederlag och det är lätt…

Visa fler