×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Aishas framgångssaga i Rusta och matcha – ett samarbete för framtidens möjligheter

Tillsammans har rekryteringssamordnare Lena König, Essunga kommun och Lollo Bloom samordnare/handledare inom Rusta och matcha, Eductus Lidköping samt Rusta och matcha-deltagaren, Aisha Said samarbetat mot jobb och utbildning.

Aisha har med sin vilja och drivkraft inlett ett nytt kapitel av sin resa då hon från 1 maj börjar jobba på restaurang. Trots att hon redan har erfarenhet som kökschef från sitt hemland, Durban, väljer Aisha att fortsätta sin utbildning i Sverige.

Utbildning för att stärka sig mot arbetsmarknaden

Först väntar avslutningen av SFI och sedan vidare utbildning i svenska genom att gå Svenska som andraspråk, innan hon siktar mot en yrkesutbildning inom restaurangbranschen. Utbildningen skapar möjlighet att visa upp sina färdigheter med betyg från en svensk kockutbildning.

Steg mot självständighet

Med nycklarna till sin första lägenhet i Lidköping, där hennes nya jobb väntar, tar Aisha ännu ett steg mot självständighet. Det är ett steg som inte bara markerar ett boende utan symboliserar också en känsla av kontroll över sitt eget liv.
- Jag känner mig som en självständig kvinna igen, säger Aisha med en nyvunnen självkänsla.

Värdefullt stöd

Det fantastiska stödet från samarbetet har spelat en avgörande roll i Aishas framgång. Det ger en ökad trygghet och vetskapen om att det finns stöd att få som ny i ett nytt hemland. Från SFI-lärare som anpassar hennes schema efter arbetstider till utbildningssamordnare på Campus som väglett henne mot framtida utbildningsmöjligheter.

Framtiden ser ljus ut

Aishas lycka är smittsam, och vi är otroligt glada för henne och hennes väg mot en ljus framtid. Vi tackar för det fantastiska samarbetet och önskar Aisha all lycka i framtiden. Med henne som förebild vet vi att ingenting är omöjligt när man vågar tro på sig själv och ta ansvar för sin egen framtid.

Tack till Essunga kommun för ett framgångsrikt samarbete.