×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Hur går det för våra tidigare Rusta och matcha deltagare?

Två av våra tidigare Rusta och Matcha deltagare i Lidköping går Kyl- och Värmepumpsmontörs utbildning hos Movant i Lidköping.

Rusta och matcha handledarna Lollo och Monica på Eductus Lidköping, frågade om de fick komma på ett besök och hälsa på. Inga problem. De tog med sig fika och mötte upp Hadi och Abbe som berättade om hur det är att utbilda sig hos Movant.
— Vi stormtrivs på Movant och är nöjda med utbildning så här långt.

De har gjort sin första APL perioden på 3 veckor, det var lärorikt.
— Vi har fått löda, gå igenom säkerhet för skylift, fallskydd med mera. Det är många nya begrepp – fackspråk vi lär oss när vi kommer ut i en praxisgemenskap.

Yrkeslärare Mattias Johansson ansluter och berättar om utbyggnad av verkstadsdelen. Tillsammans går de en rundtur och tittar, det är perfekta lokaler för utbildningen. Hadi och Abbe visar de olika stationerna för sina tidigare handledare Lollo Bloom och Monica Bridholm. Det är en mycket trivsam miljö med verkstad, mindre studiesalar och andra utrymmen.

Möjligheten till jobb efter utbildningen

Tidigare deltagare har fått jobb. Då det är en arbetsmarknadsutbildning, bygger utbildningen på det behov som finns på arbetsmarknaden. Hadi säger att det kan även vara bra att han någon mer kunskap ex. inom VVS som komplement till tidigare utbildning och erfarenheter.

Ett mycket trevligt besök och kul att se att våra tidigare deltagare, Hadi och Abbe trivs så bra med den utbildning som de kom ut i via Rusta och matcha hos oss.

Tack till Mattias Johansson, Hadi Khavari och Abbe (Albin) Ljungström som tog sig tid för ett besök.

Utbildningar hos Movant

Läs mer om utbildningen Kyl- och värmpumpsmontör hos Movant i Lidköping.

Movant har utbildningar inom flertal olika hantverksyrken på flera platser runt om i Sverige. Besök deras webbplats för att få veta mer.