×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Eductus startar utbildningar i yrkessvenska

Pressmeddelande 2023-02-14

I samarbete med Arbetsförmedlingen ger Eductus arbetssökande möjligheten att delta i yrkessvenska – en yrkesanpassad språkutbildning. Syftet är att rusta individer med de språkkunskaper som är nödvändiga för att framgångsrikt verka inom sitt valda yrkesområde.

– Vi är otroligt glada att få förtroendet att erbjuda yrkessvenska i flera regioner och ge individer möjligheter att utveckla sina språkkunskaper i en arbetsrelaterad kontext, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Eductus.

Yrkessvenska riktar sig till arbetssökande som behöver förbättra sina kunskaper i svenska språket inför ett specifikt arbete eller yrkesutbildning. Utbildningen fokuserar på svenska facktermer och är vanlig förekommande i vissa yrken – exempelvis inom vård och omsorg, restaurang eller transport. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om vem som får läsa yrkessvenska baserat på individuella behov och mål.

Eductus kommer att starta nya utbildningar i yrkessvenska i Halmstad, Jönköping, Gislaved, Nässjö Örnsköldsvik och Sundsvall.

– Vi på Eductus ser fram emot att bidra till den framgångsrika integration som möjliggörs när man kombinerar språkutbildning och yrkesinriktad kompetensutveckling. Den här typen av utbildningar kommer att öppna dörrarna till nya möjligheter för arbetssökande runt om i landet, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Eductus.

Avtalsstart för yrkessvenska på ovan orter är 1 april 2024.

För mer information, kontakta:
Markus Frödin, affärsområdeschef arbetsmarknadstjänster
Epost: markus.frodin@movant.se eller telefon: 076-105 60 42

Om Eductus

Eductus är ett auktoriserat utbildnings- och matchningsföretag som finns på flera orter i Sverige.

Sedan starten 1991 har vi arbetat med vuxenutbildning. Vi erbjuder målinriktade utbildningar och arbetsmarknadstjänster som leder till jobb. Genom det bidrar vi till ett starkare Sverige med ökad mångfald.​ Hos oss kan du lära dig svenska eller få en coach som stöttar i jobbsökandet. Eductus är sedan 2019 ISO-certifierade enligt ISO-standardernas krav för miljö och kvalitet, ISO 140001:2015 och ISO 9001:2015. Vi arbetar kontinuerligt med att mäta och följa upp vår verksamhet.

Vi ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningskoncern. Det ger oss styrka och större möjlighet att påverka.