×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

SFI ger förutsättningar att komma in i samhället

Eftermiddagslektionerna är i full gång när vi besöker Eductus Nacka. Här undervisas det i SFI och svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå. En av de studerande på SFI är Abdulaziz. Han kom till Sverige från Afghanistan i början av 2022.

SFI-studerande Nacka

Fem månader i Sverige

När vi ses har det gått fem månader sedan han och hans familj kom till Sverige. Familjen består av Abdulaziz och hans fru som båda är pensionerade och hans son som är läkare.  De hoppas på en bättre framtid här och framförallt för deras son säger Aziz.

En väg in i samhället

För att komma in i det svenska samhället vill Abdulaziz gärna lära sig det svenska språket och ser det som en förutsättning för att kunna skapa sig en framtid här. Han fick rådet att läsa SFI och valde att studera på Eductus. Han är mycket nöjd med tiden på SFI och tycker att lärarna är professionella och mycket vänliga. Abdulaziz rekommenderar gärna SFI på Eductus till andra som ska studera SFI.

SFI mer än bara språk

SFI är mycket mer än bara språket. Språkundervisningen i klassrum är självklart en central del men det handlar också om att lära sig hur det svenska samhället fungerar, vår kultur och mycket mer. För en stimulerande undervisning kombineras klassrumsundervisningen med besök på t ex museer, bibliotek, språkcaféer mm.

Lycka till med språket Abdulaziz!

Snabbfakta

Namn:: Abdulaziz Yagubi
Utbildning:: SFI
  • Skola: Eductus Nacka

Hos Eductus är lärarna professionella och klassen är vänlig och vi kan diskutera mycket,

Abdulaziz Yagubi,
SFI studerande