×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Maxamed hyllas av sin nya arbetsgivare

Maxamed läser sfi hos oss i Göteborg. När han fick chansen att göra en språkpraktik parallellt med sina studier så tackade han ja. Han började på McDonalds och blev genast omtyckt medarbetare. Så här berättar hans handledare på McDonalds:

Maxamed började hos oss som praktikant. Han kom snabbt in i arbetet och det märktes tydligt att han hade en stark vilja att komma ut i arbetslivet och skapa sig vänner på arbetsplatsen. När praktiken tog slut erbjöd vi honom en anställning. Idag arbetar han för fullt utöver sina studier och trivs mycket bra med både sina arbetskollegor och chefer.

Maxamed är en glad och positiv kille, med en enorm vilja att kämpa hårt och lära sig saker varje dag. Han är målinriktad och väldigt duktig på samarbete. Han kommer alltid med ett leende på läpparna och är en klippa i köket.

Alltså vilken hyllning! Bra jobbat Maxamed!

Språkpraktik – en inblick i det svenska arbetslivet

Läser du sfi och vill lära dig mer om den svenska arbetsmarknaden? Parallellt med dina sfi-studier kan du göra språkpraktik på ett företag, en kommunal myndighet eller organisation. Syftet är att du ska träna svenska och samtidigt få en inblick i hur det är på en svensk arbetsplats. Praktikens längd kan anpassas liksom antal timmar i veckan, men gärna minst två månader och en dag per vecka. Du studerar parallellt på sfi. Läraren håller kontakt med dig och din handledare på arbetsplatsen. Varje vecka får du en uppgift som sedan redovisas i skolan. Praktiken avslutas med ett praktikintyg och omdöme. Ungefär 20% av alla som gör en språkpraktik erbjuds en anställning efter praktiken.

Vill du göra språkpraktik? Prata med din lärare.