×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Att möta tacksamma elever känns meningsfullt

I kunskapsgallerian i Nacka har Eductus en av sina skolor. Här går ca 200 elever som läser SFI eller svenska som andra språk. Mikael Östling är skolledare här och har arbetat på Eductus i tolv år. Han började som lärare i SFI och svenska som andra språk och har sedan 2019 arbetat som skolledare.

Mikael Östling Skolledare Nacka

Vad innebär din roll som skolledare?

Jag ska ha koll på lagar och förordningar för utbildning, kommunens avtal, och vilka tjänster vi ska tillhandahålla och hur vi ska göra det. Min uppgift är att driva den pedagogiska utvecklingen på skolan och skapa struktur kring det. Hitta bra metoder för den pedagogiska verksamheten och utveckla och leda personalgruppen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att möta alla tacksamma elever, det känns meningsfullt! Det är också viktigt att ha en dialog med elever och medarbetare så jag har alltid en öppen dörr till mitt kontor. Att hitta bra metoder för medarbetare som hjälper dem att komma framåt med sina mål är också väldigt roligt och givande.

Vad är det bästa med Eductus?

Vi ingår i en stor koncern och har bra stödfunktioner runt så som HR, ekonomi, marknad och administration. Vi har också en fin samverkar mellan andra skolledare hos oss. På Eductus är kvaliteten på utbildningen det viktiga. Det är återkommande i allt vi gör och genomsyrar hela organisationen med fokus på kvalitet och att bli bättre.

Här i Nacka har vi en härlig atmosfär med positiva och engagerade lärare!

Snabbfakta

Namn:: Mikael Östling
Jobb:: Skolledare
  • Skola: Eductus Nacka
  • Utbildningar: SFI, svenska som andra språk på grundläggande samt gymnasial nivå
  • Elever: Ca 200 st
  • Adress: Experimentgatan 7, Nacka

På Eductus är kvaliteten på utbildningen det viktiga. Det är återkommande i allt vi gör och genomsyrar hela organisationen med fokus på kvalitet och att bli bättre

Mikael Östling,
Skolledare