×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

"Mamma ska gå till jobbet"

När Elvira kom till oss hade hon stått utanför arbetsmarknaden i 10 år. Hon fick stöttning och hjälp att validera den undersköterskeutbildning hon hade med sig från hemlandet. Nu jobbar hon på ett äldreboende. ”Det bästa är att mina barn är stolta”

– Detta är en riktig solskenshistoria. Efter 10 år utan jobb är det inte så lätt att ta sig in på arbetsmarknaden, men Elvira har varit målinriktad, säger Lollo Bloom, handledare på Stöd och matchning.

Elvira är utbildad undersköterska i sitt forna hemland, men hade inte fått sin utbildning validerad i Sverige. Om man har en utbildning från ett annat land än Sverige så är det viktigt att arbetsgivaren kan lite på att den utländska utbildningen motsvarar den svenska. Detta fick hon hjälp med.

Elvira lärde sig hur man skriver en CV och ett personligt brev. När hon blev kallad på intervju fick hon öva på intervjuteknik i rollspel. En praktikplats blev vägen in arbetsmarknaden och nu har den blivit en anställning på ett äldreboende.

Vad är det bästa med att börja jobba?

­- Det allra bästa är att höra mina barn stolt säga ”mamma ska gå till jobbet”. Både jag och min man är jätteglada.

Har du något tips till andra som söker jobb?

– Mitt bästa tips till andra som söker jobb är att ta hjälp. Om det är svårt att söka jobb själv så prata med Arbetsförmedlingen och fråga om Stöd och matchning. Min handledare har varit engagerad och hjälpt mig mycket.