Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Jobbade målinriktat – fick jobb

Dermas Mehari 21 år från Skara fick jobbet på nyöppnade Burger King i Lidköping. Dermas började på Stöd och matchning hos oss i september. Han var målmedveten från start och fick direkt hjälp att söka jobb inom restaurangbranschen.

Det kan gå fort när man vet vad man vill. Redan andra dagen var det dags för CV-skrivning. Dermas hade CV och personligt brev sedan tidigare som finslipades och uppdaterades. Intyg från tidigare sommarjobb scannades in och sedan startade vi att söka jobb.

– Jag visste var jag ville jobba. Restaurang är min grej, jag har jobbat med det tidigare i mitt hemland. Jag sa till min handledare att jag helst av allt vill jobba på en snabbmatskedja, säger Dermas

Dermas skickade iväg ansökningar. Erfarenheten från restaurangbranschen i hemlandet samt sommarjobb på restaurang här i Sverige och praktik i matbutik var en utmärkt början mot målet. Två intervjuer bokades upp och inom kort hade han skaffat sig en heltidsanställning på Burger King.

Positiv inställning är nyckeln till mycket

Dermas gjorde ett bra intryck. Det är minst lika viktigt som själva ansökan.

– Han har en väldigt positiv inställning och visar vad han vill. Och det kommer man långt med, säger Marie Hasselplan, handledare i Stöd och matchning. Det i kombination med bra erfarenheter ledde honom till jobbet han ville ha.

Hur kändes det att få jobbet?

– Jag blev jätteglad när jag fick jobbet. Så klart. Det var det här jag ville. För mig var det viktigt att försöka få ett jobb. Jag trivs väldigt bra på Burger King.

Har du några tips till andra jobbsökare?

– Visa att du vill jobba! Och fortsätt att söka. Även om det kan vara tufft så ge inte upp, med rätt inställning kommer man långt.

Skulle du rekommendera Eductus till andra sökande?

– Ja, jag hade inte fått det här jobbet om inte Eductus hjälpt mig med att uppdatera CV, registrera ansökan och intervjuförberedelsen.

Snyggt jobbat Dermas! Vi hjälpte honom med lite struktur och stöttning,  men det är Dermas egen förtjänst att han fick jobbet. Med rätt inställning kommer man långt. Vi önskar honom all lycka framöver.