Eductusportalen
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Eductus söker SFI-lärare på studieväg 2 och 3 i Göteborg

Arbetsuppgifter

Som lärare i vuxenutbildningen är det din uppgift att leda och undervisa elever från många länder och kulturer. I dina arbetsuppgifter ingår att planlägga, dokumentera och genomföra undervisning i enlighet med de nationella styrdokumenten och samt att stötta eleverna genom en kontinuerlig utvecklingsdialog kring deras språkutveckling. Det är därmed mycket viktigt att du har god en pedagogisk förmåga och att du inte bara brinner för undervisningen, utan lärprocessen i sin helhet.

Formell kompetens/arbetslivserfarenhet

  • Vi söker dig som är legitimerad lärare för grundskola och/eller gymnasiet. Du ska ha behörighet i svenska som andraspråk.
  • Du har erfarenhet av SFI-undervisning, gärna på olika studievägar, eller svenska som andraspråksundervisning.
  • Du har erfarenhet av att jobba med vuxenutbildning.
  • Du använder digitala hjälpmedel i undervisningen och är intresserad av att utvecklas i det.
  • Du tycker att det är intressant att undervisa olika typer av individer och trivs med att arbeta i en dynamisk och målinriktad miljö där alla strävar åt samma mål och hjälps åt.
  • Du duktig på att organisera och planera din tid samt motiveras av att stödja och leda människor.
  • Du har ett mycket bra tålamod, ett starkt engagemang och en god människokännedom.

Det är meriterande om du talar flera språk.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet och samarbetsförmåga. Du tycker att det är intressant att undervisa olika typer av individer och trivs med att arbeta i en dynamisk och målinriktad miljö där alla strävar åt samma mål och hjälps åt. Du är flexibel, uppskattar ett högt arbetstempo och gillar snabba förändringar. Du är lösningsinriktad och ser vad som behöver bli gjort. Du är utåtriktad och motiveras av att stödja och leda människor samt har ett mycket bra tålamod, ett starkt engagemang och en god människokännedom. Du ska ha hög grad av social kompetens och god förmåga att kommunicera. Du vill jobba enligt moderna metoder och är driven vad gäller utveckling inom SFI.

Hur vi rekryterar

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten.

Du identifierar dig med vår gemensamma värdegrund: Resultat, engagemang, nytänkande och tydlighet.

Sista ansökningsdag

2017-08-25, intervjuer äger rum löpande.  

Anställningsform

Deltid 80%, tillsvidare. Provanställning tillämpas.

Placering

Göteborg.

Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökningsförfarande

Vi tar enbart emot ansökningar via ansökningslänken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske från den 21 augusti och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Frågor om tjänsten

Frågor om tjänsten besvaras av Therese Gustavsson, skolledare: therese.gustavsson@eductus.se

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi har cirka 600 medarbetare på 70 orter runt om i Sverige. Vi ger människor utveckling och jobb genom utbildning, coachning och matchning.

Eductus är ett bolag med en levande värdegrund, vi är stolta över den och lever efter den - varje dag. Det är så vi skapar samhällsnytta. Nu välkomnar vi nya medarbetare som vill utveckla Eductus i samma anda. På så sätt hjälper vi våra elever och deltagare ut i jobb och bidrar till ett bättre Sverige

Sista ansökningsdag 2017-08-25

Göteborg

Våra fina lokaler på Ranängsgatan har ett strategiskt läge vid Stampen i Göteborg där du har promenadavstånd från buss och spårvagnshållplatser. Göteborg är Sveriges näst största stad med drygt en halv miljon invånare och 1,5 miljoner invånare i Storgöteborg. Staden ligger på Sveriges västkust. Göteborg är en populär universitetsstad. Här finns cirka 38 000 studenter. Göteborg anlades på initiativ av Gustav II Adolf och fick sina stadsprivilegier år 1621. Stadens symbol och vapen innehåller ett kraftfullt gyllene lejon på en sköld med silverströmmar mot en blå bakgrund.