Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Så här ansöker du till komvux

Om du vill gå en grundläggande kurs, gymnasiekurs eller en gymnasial yrkesutbildning hos Eductus så ansöker du via din hemkommun. Det är din hemkommun som antar dig till utbildningen. Det är olika utbud och startdatum beroende på vilken kommun du bor i. Börja med att ta kontakt med din hemkommun genom att besöka deras hemsida.

Steg-för-steg-guide

1. Välj kurs eller utbildning

Vi erbjuder grundläggande kurser, gymnasiekurser och gymnasiala yrkesutbildningar inom flera olika ämnesområden. Läs mer om vilka komvuxutbildningar du kan läsa hos Eductus. Du kan filtrera på din hemkommun.

2. Ansök via din hemkommun

Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är din hemkommun som avgör om du får studera hos oss och det är din hemkommun som beställer kurserna av oss. Här finns en lista med direktlänkar till ansökningen på våra avtalskommuner >>

3. Dina kursval skickas till oss

Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de beslut om antagning. Blir du antagen informerar din hemkommun oss på Eductus om dina kursval. Du registreras på den kurs eller den yrkesutbildning du valt.

4. Du får en kallelse

Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du en kallelse. Där står var och när det är kursstart samt vilken kurslitteratur vi kommer att använda.

5. Du börjar din utbildning

Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.