Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Vuxenutbildning – Komvux

Hos oss kan du läsa kommunal vuxenutbildning (Komvux). Vi erbjuder grundläggande och gymnasiala kurser.

Vi ger dig de bästa förutsättningarna och verktygen för att sporra och hjälpa dig i ditt lärande. För dig som är ny i Sverige eller behöver förbättra din svenska erbjuder vi även utbildning i SFI (Svenska för invandrare) som komplement.

Om vuxenutbildning – Komvux

Alla kommuner i Sverige erbjuder kommunal vuxenutbildning. Målet med Komvux är att du ska få möjlighet att utveckla dina kunskaper och kompetens för att stärka din ställning i arbets- och samhällslivet. Det gynnar också din personliga utveckling.

Du studerar på dag- eller kvällstid, hel- eller deltid. Utbildningen anpassas efter dina behov och förutsättningar. Studie-och yrkesvägledningen hjälper dig reda ut och formulera dina utbildningsbehov och mål. Tillsammans sätter ni ihop en studieplan anpassad just för dig. Du får stöd av våra lärare som ger dig undervisning på det sätt som passar dig bäst så att du ska lyckas med dina studier.

Att gå på Komvux är gratis. Du betalar bara för dina studieböcker och annat studiematerial.

Grundläggande kurser eller gymnasiekurser

Vi erbjuder kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Och på vissa orter även lärlingsutbildning på gymnasial nivå.

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Hur gör jag för att ansöka?

Om du vill gå en kurs eller utbildning hos Eductus så ansöker du via din hemkommun. Det är din hemkommun som beslutar om du får börja beroende på hur dina förutsättningar ser ut. Börja med att ta kontakt med din hemkommun genom att besöka deras hemsida för att få mer information om hur du ansöker i just din hemkommun.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker

Studiemedel från CSN

När du studerar vuxenutbildning på grundskole- eller gymnasienivå kan du söka studiemedel från CSN. Dina studier måste vara på minst halvtid för att du ska få studiemedel. Du ansvar själv för att söka studiemedel. Fråga din Studie- och yrkesvägledare eller oss på din skola om du är osäker på vad som gäller eller om du behöver hjälp med din ansökan.

Tänk på att antalet veckor är begränsat med studiemedel. Antalet veckor varierar beroende på om du läser på högskolenivå, gymnasienivå eller grundskolenivå. Om du studerar inom vuxenutbildning måste du läsa 20 poäng per vecka för att få studiemedel på heltid. Om du läser mindre än 20 poäng per vecka räknas det som deltidsstudier vilket även påverkar storleken på studiemedlet.

Fråga alltid oss på din skola om utbildningens omfattning så du vet hur mycket studiemedel du kan söka. Och kom ihåg att det är frivilligt att söka studiemedel, ingen kurs eller utbildning kräver det.

Varför ska du välja Eductus?
  • Vi har jobbat med vuxenutbildning länge.
  • Vi har utvecklat verksamheten så att undervisningen blir så effektiv som möjligt för dig.
  • Så att du så snabbt som möjligt når dina mål!