Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Vidgade vyerna och fick jobb direkt

Edith drömde om ett jobb i klädbutik. Efter en praktikperiod på det hon trodde var drömarbetsplatsen kom hon på andra tankar. Nu är hon fast anställd som optikerassistent.

När Edith Grundström, 20 år, gick ut gymnasiet började hon söka jobb. När hon blev hon erbjuden hjälp av en personlig handledare inom tjänsten Stöd och matchning tackade hon ja. Valet att gå hos Eductus var enkelt eftersom hon ville arbeta i klädbutik. Hos Eductus i Malmö erbjuds deltagare i Stöd och matchning en tre veckor lång seminarieserie som kallas Servicespåret. Den ger extra kunskaper inom service och värdskap.

– På Servicespåret lärde jag mig mer om kundbemötande och olika säljstilar. Vi övade praktiskt i olika säljsituationer. Vi jobbade även med personlig marknadsföring och kommunikation. Det var jätteintressant, berättar Edith.

Började omvärdera

Inom ramen för Stöd och matchning ingår praktik på en arbetsplats. Nu fick Edith möjlighet att få in en fot på sin drömarbetsplats.

– Direkt efter Servicespåret ordnade min handledare en praktikplats på BikBok. Jag hade varit så säker på att det var där jag ville jobba och var jätteglad över chansen att få praktisera där, men hade ändå börjat fundera på om klädbranschen verkligen var vad jag ville jobba med.

Öppnade ögonen för andra möjligheter

I samråd med sin handledare började Edith öppna ögonen för andra möjligheter. Det var hennes handledare som presenterade andra branscher inom serviceyrket. Kort därefter började hon på sin andra praktikplats.

– Jag hade varit så inställd på ett jobb i klädbranschen, men min handledare visade mig bredden. Det var hon som inspirerade mig att testa något helt annat.

Kort efter sin första praktik började Edith praktisera på Specsavers i Malmö.

– Jag trivdes jättebra. Efter en månad blev jag erbjuden en tillsvidareanställning. Jag har gått en internutbildning i tre steg och är nu optikerassistent. Jag är jättenöjd med mitt val. Nu har jag ett spännande jobb där jag möter kunder varje dag.

Bor du i Malmö och vill veta mer om Servicespåret?

Kontakta Ewa Larsson, handledare på Stöd och matchning, 0703-55 64 27.

Vad är Servicespåret? Läs mer här. >>

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd i jobbsökandet. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Här får du handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.