Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Vi vinkar farväl till uppdraget Etableringslots!

Sedan 2010 har vi arbetat på uppdrag av Arbetsförmedlingen med målgruppen nyanlända, inom något som heter etableringsreformen. Vi haft förmånen att arbeta med 3523 personer och hjälpt 453 personer vidare i jobb och 67 till reguljär utbildning.

Etableringslots har varit ett uppdrag som både har varit väldigt utmanande och utvecklade. På Arbetsförmedlingens uppdrag har vi lotsat nya medborgare in i det svenska samhället, detta på tre timmar per månad och deltagare. Inte helt lätt, det hörs va? Men det har också varit ett uppdrag som ligger nära Eductus värdegrund och som har känts viktigt.

Tydlighet, ärlighet och bra relationer med både deltagare och Arbetsförmedlingen har varit framgångsfaktorer. Eductus tillhör tillsammans med Lernia och Manpower Jobbstart de leverantörer som har lyckats bäst sett till antalet människor vi hjälpt ut i jobb eller utbildning.

När vi summerar uppdraget kan vi konstatera att behovet av socialt stöd var mycket stort. Allt från att registrera sig för bostadskö eller söka vård till att fylla i blanketter är svårt din första tid i ett nytt land. Vi har i snitt lagt dubbelt så mycket tid per deltagare jämfört med avtal, ändå var behovet större.

Eductus har funnits i branschen i över 20 år, vi satsar långsiktigt och är en del av Nordens största utbildningsföretag. Vi vinkar nu adjö till Etableringslots och ser fram emot nya uppdrag som på ett effektivare sätt hjälper nyanlända in i samhället!