Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

”Vårdyrket är helt rätt för mig”

Michlin Alnasar sökte många jobb. Med envishet och målmedvetenhet hamnade hon till slut inom vårdyrket. – Det känns jättebra, säger Michlin som nu har fast jobb.

Michlin Alnasar kom till Sverige för 2,5 år sedan. Hon kom till oss när hon började på en serviceutbildning. Där lärde hon sig hur serviceyrket fungerar i Sverige. När hon var klar började hon på Stöd och matchning.

Trivdes bra på Eductus i Lidköping

– Jag fick välja vilket företag jag skulle gå hos på Stöd och matchning, berättar Michlin. Eftersom jag trivdes bra på Eductus när jag gick på serviceutbildningen så valde jag Eductus igen.

På Stöd och matchning fick Michlin en personlig handledare som blev hennes rådgivare.

– Jag lärde mig t ex att skriva en cv, berättar Michlin. Jag har aldrig behövt skriva en cv tidigare och visste därför inte hur jag skulle göra. Sen lärde jag mig att skriva ett bra personligt brev och att anpassa det efter tjänsten jag sökte. Jag fick öva på anställningsintervjuer och det var en trygghet när jag till slut fick komma på intervju.

Fast jobb inom vårdyrket

Michlin sökte många jobb, men gav aldrig upp. Till slut blev hon erbjuden två jobb och det slutade med ett fast jobb inom vården.

– Det känns jättebra! Jag har bestämt mig för att söka till undersköterskeutbildningen, men först ska jag passa på att lära mig så mycket svenska jag kan på jobbet. Vårdyrket är helt rätt för mig.

Stöd och matchning på 34 orter i landet

Letar du nytt jobb? I så fall är Stöd och matchning en tjänst för dig. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om du vill ha ett jobb eller utbilda dig vidare.

Du och din handledare (jobbcoach) börjar med att undersöka nuläget. Vilka är dina mål och vad behöver du för att nå dem? Tillsammans gör ni ett schema och planerar in aktiviteter som passar dig. Den schemalagda tiden utgör 75 % av din arbetsförmåga. Du träffar din handledare i enskilt samtal en gång per vecka.

Nio av tio som använt oss rekommenderar våra tjänster.

Klicka dig vidare och läs mer HÄR.

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer? Klicka HÄR