Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Yrkessvenska

Kontakta Arbetsförmedlingen

Yrkessvenska vänder sig till dig som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen. Den passar dig som behöver träna svenska språket för att klara en anställning, yrkesutbildning eller praktik i Sverige. Inga förkunskaper krävs. Utbildningen varvas med praktik och ger dig också kunskap om den svenska arbetsmarknaden och utvecklingen inom ditt yrke och bransch. Du får en egen studieplan och kan kombinera dina studier med en yrkesutbildning eller praktik.

Målet: utbildning eller praktik

Målet med yrkessvenska är att hjälpa dig att få praktik eller börja på en arbetsmarknadsutbildning som ska leda till att du får ett jobb. Utbildningen är antingen på 50% eller 100% . Efter avslutad utbildning får du ett intyg.

Utbildningens delar

Del A

Du börjar med en förberedande utbildning som består av en testmodul och en utbildande modul.

  • Modul 1:  Vi testar dina kunskaper i svenska och utifrån dina kunskaper och val av yrke lägger du och din lärare sedan upp dina studier tillsammans. Det tar 1 dag att göra testet.
  • Modul 2: Du går en språkutbildning som är anpassad till det yrke du vill jobba som. Utbildningen pågår under 3 månader.

Del B

Yrkessvenska, stödjande tjänst i kombination med praktik/anställning. Insatsen omfattar 4 timmar i veckan eller 8 timmar varannan vecka. Utbildningen sker på din praktik- eller arbetsplats och anpassas efter pågående aktivitet. Utbildningen pågår under 6 månader. 

Ansökan

Du ansöker om att börja Yrkessvenska via Arbetsförmedlingen. Har du frågor om hur en ansökan går till? Kontakta gärna oss.

Kontakta Arbetsförmedlingen

Fakta om utbildningen

Typ

Utbildning

Utbildningsform

Arbetsmarknad

Praktisk information

Anmälan: tala med din handläggare på Arbetsförmedlingen

Samarbetspartner

Arbetsförmedlingen

Mer om Arbetsförmedlingen

Eductus Mariestad