Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Svenska för invandrare SFI

Sfi är en kvalificerad språkutbildning som ger dig grundläggande kunskaper i det svenska språket. Du lär dig läsa, skriva, tala och förstå svenska. Genom att studera sfi kommer du snabbare in i det svenska samhället. Det ger dig möjlighet att studera vidare eller skaffa ett arbete.

Vår sfi-utbildning utgår från dig och dina behov. Du studerar i den takt och form som passar dig bäst. På många av våra orter kan du studera både dag- och kvällstid. Våra lektioner varvas med föreläsningar, digitala studier och självstudier. Självklart kan du kan kombinera kurser inom sfi med studier i grundläggande utbildning, gymnasial vuxenutbildningpraktik, jobb eller annan sysselsättning.

Kurser och studievägar inom sfi

Inom sfi finns det fyra kurser (A, B, C och D) och tre studievägar (1, 2 och 3). Alla studievägar är sammanhållna och målgruppsanpassade.

  • Studieväg 1 riktar sig till dig som har kort eller ingen skolbakgrund. Inom studieväg 1 finns kurserna A, B, C och D.
  • Studieväg 2 riktar sig till dig vars skolbakgrund är mindre omfattande än motsvarande svensk gymnasieskola. Inom studieväg 2 studerar eleverna i kurs B, C och D.
  • Studieväg 3 vänder sig till dig vars skolbakgrund motsvarar svensk gymnasieskola eller som har deltagit i högskolestudier. Inom studieväg 3 finns kurserna C och D.

Anmälan – vart vänder jag mig om jag vill börja på sfi?

Kontakta din hemkommun för att ansöka till sfi. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till någon av våra skolor inom en månad från din anmälan.

Vem kan läsa sfi?

Sfi är för dig som inte har svenska som modersmål eller saknar grundläggande kunskaper i svenska språket. Du kan studera sfi från och med 1 juli det år du fyller 16 år.

Vilka förkunskaper krävs?

Inga förkunskaper krävs.

 

Varför välja Eductus?
  • Vår sfi-utbildning utgår från dig och dina behov
  • Vi ger dig snabbaste vägen till svenska språket
  • Vi ger dig snabbaste vägen till ett arbete eller högre studier

Fakta om utbildningen

Typ

Utbildning

Utbildningsform

Komvux

Studieform

Klassrum

Studietid

Dagtid, Kvällstid

Studietakt

Deltid, Heltid

Praktisk information

HUR ANSÖKER MAN? Gå till Kunskapsparken och registrera dig. När vi får information av kommunen så kallar vi dig till start.

SFI intag sker jämna veckor.

Samarbetspartner

Sollentuna kommun

Mer om Sollentuna kommun

Eductus Sollentuna