Eductusportalen
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Var målinriktad – då kommer det gå bra

Malek Chamoun är en av våra skickliga medarbetare på Eductus i Jönköping. Här berättar han mer om hur han arbetar och varför han valt Eductus som arbetsgivare.

– I Jönköping jobbar vi i team. Vi samarbetar och diskuterar för att snabbt hitta rätt jobb eller praktik till varje deltagare. Vårt mål är att lyfta deltagaren så att de så snabbt som möjligt kommer ut på arbetsmarknaden, säger Malek Chamoun.
Malek är högskoleutbildad tandtekniker från början. Han är också utbildad tolk och har jobbat flera år på ICA. Det var en släkting till honom som berättade om sitt jobb på Eductus.
– Jag tyckte jobbet lät spännande. Nu jobbar jag som utbildare och handledare (jobbcoach) i Stöd och matchning och Starta eget. Jag gillar att få människor att utvecklas. Det bästa med mitt jobb!

Förklarar på modersmål

– Jag möter många deltagare med annat modersmål än svenska. Jag själv talar arabiska, assyriska och syrianska och det är en stor fördel i mötet med dem. Den stora utmaningen är många gånger att få deltagaren att förstå det svenska systemet och kulturen på arbetsmarknaden. Det blir mycket enklare för mina deltagare att förstå när jag förklarar och vi kan diskutera på deras modersmål.

”Var målinriktad”

– Mitt bästa tips till dig som söker jobb? Var seriös och tro på dig själv. Sätt upp mål och fundera kring vad du behöver göra för att nå målet. Gör det som krävs. Saknar du utbildning som krävs för att få jobbet? Börja plugga. Var målinriktad. Då kommer det att gå bra.