Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Valfrihet på schemat

Idag har vi haft en gemensam värdegrundsdag på vår skola i Jönköping. Alla elever som läser på grundläggande nivå deltog i arbetet där demokrati, röstning och de olika partiernas åsikter stod i fokus. Eleverna delades upp i olika grupper för att se de informationsfilmer som Eductus har gjort tillsammans med T´V4 och C More. Filmerna varvades med många diskussioner och jämförelser utifrån elevernas hemländer och Sverige. En mycket intressant och spännande dag. Så här sa några av våra elever:

”En jätteintressant dag”. Vi behöver detta.”

”Nu ska jag säga till min sambo att han ska rösta”.

”Jag hade inte tänkt rösta men nu ska jag det”.

mde berätta för dig att efter vår dag såg en kollega att inne på köpcentrumet A6 bildades det en lång kö av våra elever för att rösta och för att hämta material. Det är häftigt! J

Efter lektionen bildades en lång kö till röstningslokalen vid köpcentrumet A6. Det var våra elever som gått dit för att rösta och för att hämta material. Vilken häftig känsla!

   

//Karin Råsberg, lärare Eductus Jönköping