Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Välbesök arbetsmarknadsdag i Göteborg

Arbetsmarknadsdagen i Göteborg var det välbesökt. På plats var både en fin uppställning företag och många elever som ville prata jobb och arbetsmarknad. Många företag i Västra Götalandsregionen har stora problem att hitta nya medarbetare. Detta utgör faktiskt ett av de största hoten mot fortsatt tillväxt i regionen. Våra sfi-elever är ett välkommet tillskott. Vissa elever kommer att kombinera sfi med praktik, andra är snart klara med sin utbildning och kommer få en anställning.

De företag som var på plats var Jobbakuten, Jollyroom, Key Solutions, Lernia, Adecco Group, Fix my phone, Bohus, Effektiv, Myrorna, Lidl, Göteborgs stad, Frölunda omsorg, Greenpeace, Intregratonscentrum, Liseberg, Postnord, Re-Key, Randstad, Restaurang assistance, Göteborgs spårvägare, Direkt chark och Söder & Co.

– Jag vill jobba inom förskola eller som undersköterska, säger Susan som läser Sfi. Jag ser den här dagen som en möjlighet att få träna språket och att får en företagskontakt. Jag skulle kunna lära mig språket snabbare om jag också var ute på en arbetsplats.

Nedan lite bilder från dagen.

Sofia från Postnord ser dagen som en möjlighet att kunna rekrytera inför sommaren. De söker framför allt brevbärare och budbilsförare.

Simon har tidigare arbetat som tekniker och hoppas snart kunna få ett jobb i Sverige. Han kommer inom kort att göra teoriprovet för att få svenskt körkort. Det kommer att underlätta jobbsökandet.

Mohammad har en bakgrund som målare och rörmokare. Han har varit och pratat med rekryteringsföretaget Söder & Co.

Matilda från Jollyroom, nordens största butik för barn- och babygrejer på nätet, var med på Eductus arbetsmarknadsdagar i höstas. Det resulterade då i flera nya anställningar. Under dagen hittade de flera intressanta kandidater som de hoppas kunna rekrytera.