Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Vägen till självkänsla och jobb gick via datorn

Katrin Davidsson från Alingsås hade tappat tron på sig själv. Hos oss fick hon bland annat hjälp att stärka sina IT-kunskaper. Med rätt stöttning vågade hon ta för sig och då dröjde det inte länge innan hon fick jobb på Circle-K.

Katrin hade varit arbetssökande i drygt ett år när hon började på Stöd och matchning hos oss. Eftersom att hon på sina tidigare jobb inte hade jobbat med en dator som verktyg så kände hon sig osäker och begränsad.

– När jag kom till Eductus började vi med att skriva CV och personligt brev. Jag fick även lära mig mycket om datorn som skicka mail, bifoga filer, kopiera och mycket annat.

Fick självkänslan hon saknat

Katrin hittade själv det utannonserade jobbet på Circle K i Arbetsförmedlingens platsbank. Hon skrev ett passande personligt brev där hon beskrev vad hon skulle kunna bidra med. Det dröjde ett par veckor innan hörde företaget av sig och ville boka en intervju.

– Min nuvarande chef bestämde sig under mötet att dom ville anställa mig och på den vägen är det, säger Katrin. Känslan av att ha fått ett arbete är helt otrolig, ett lyckorus! Trodde aldrig att jag skulle få ett arbete men till slut blev det napp, en helt otrolig känsla. Jag fick en bekräftelse att jag kan och det gav mig en självkänsla som jag har saknat.

Kan du rekommendera Eductus till andra arbetssökande?

– Absolut! Att jag fick komma till Eductus är det bästa som hänt mig! Allt det jag lärt mig och all feedback jag har fått är helt otroligt. Jag har verkligen vuxit som människa och vet nu att även jag kan!