Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Vägen till jobb gick via praktik

Efter flera år som arbetssökande fick Dariusz hjälp att söka jobb. Nu är han en av de personer som fått jobb via tjänsten Stöd och matchning: ”Att äntligen få gå till jobbet ger mig en meningsfull vardag”

LÄS MER: 10 tips – så skriver du ett bra CV

Grattis till nya jobbet! Hur gick det till?

– Tack! Det var min handledare som visste att Jula sökte nya medarbetare. Hon tyckte att min profil stämde överens med deras kravprofil. Jag började med en praktikplats. Efter 1,5 månad blev jag säsongsanställd. Nu hoppas jag att det ska leda till en vanlig anställning. Jag trivs jättebra med kollegorna och jobbet. Det är en helt ny bransch för mig och jag lär mig hela tiden nya saker.

Hur känns det att ha fått jobb?

– Det känns jättebra! Jag får arbeta fysiskt och jag får en lön. Att äntligen få gå till ett jobb ger mig en meningsfull vardag.

Vilket är ditt bästa tips till andra arbetssökande?

– Våga testa och satsa på en praktik. Och ta hjälp. Jag har redan tipsat mina kompisar om att gå till Eductus. Tack vare er fick jag chans till jobb via en bra praktik med bra chef och kollegor.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd för att komma in på arbetsmarknaden. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Du får handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Vill du gå på Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

LÄS MER om Stöd och matchning