Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Eductus Umeå

På Eductus i Umeå har vi engagerade och välutbildade lärare. Vi expertis inom bemötande, att undervisa i svenska och att hjälpa människor hitta jobb. Hos oss läser du den svenska du behöver på en arbetsplats. Vi har även flera yrkesutbildningar. För dig som söker jobb erbjuder vi rådgivning och stöd genom tjänsten Stöd och matchning.

Om du vet vad du vill göra så vet vi var du kan få betalt för det. Om du inte vet vad du vill göra kan vi hjälpa dig med det också. De senaste åren har en stor andel av våra deltagare gått vidare till jobb eller utbildning.

Stöd och matchning

Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen kan gå Stöd och matchning hos Eductus Umeå. I tjänsten använder vi våra kontakter, vår kunskap om arbetsmarknaden och din bakgrund för att guida dig genom jobb- och utbildningsdjungeln. Vi kan ge språkstöd under handledningen och hjälpa dig som behöver utveckla din svenska för att gå vidare till jobb eller utbildning. Vi kartlägger dina behov och använder de verktyg som du behöver för att komma vidare.

Starta eget – arbetsmarknadsutbildning

Är du nyfiken på företagande? Du kanske redan har en affärsidé som du vill göra verklighet av? Då kan vår utbildning inför start av näringsverksamhet, vara något för dig. Du får kunskaper och stöd att pröva din affärsidé och skapa din framtida affärsplan.

Service och försäljning

Är du intresserad av att jobba med service? Vi erbjuder två yrkesinriktade utbildningar för dig som vill arbeta inom detaljhandeln eller som företagssäljare.

Lokalvårdsutbildning – arbetsmarknadsutbildning

Vi erbjuder en lokalvårdsutbildning. Det är en arbetsmarknadsutbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Du får praktisk och teoretisk kunskap för att jobba inom städ, hemservice, sanering eller som servicevärd inom vården. Utbildningen anpassas efter den lokala efterfrågan på arbetsmarknaden och sker i nära samarbete med arbetsgivare.

Hotell och turism – gymnasial yrkesutbildning

Vi erbjuder en lärlingsutbildning inom hotell och turism. Hotell- och besöksnäringen är ett av Umeås mest expansiva yrkesområden och behovet av utbildad personal är stort. Hotell och turism är en gymnasial yrkesutbildning, och du kan inrikta dig inom våningsservice eller frukost & buffé.

Kundvärd – gymnasial yrkesutbildning

Vi utbildar dig för att arbeta som kundvärd inom Umeå Fritids badanläggningar. Att vara kundvärd innebär att skapa en trevlig vistelse genom ett bra bemötande och god service mot kunder i reception, badbevakning, lokalvård och även simskolestöd. Utbildningen är på gymnasial nivå och betyg ges i respektive kurs.

Yrkessvenska

Yrkessvenska är en anpassad språkutbildning inom flera branscher som t.ex service, handel & restaurang, transport & lager, bygg & industri, administration & ekonomi, vård, skola och omsorg. Du får en egen studieplan och kan kombinera dina studier med en yrkesutbildning, praktik eller en anställning. Utbildningen är en arbetsmarknadsutbildning i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Orienteringskurs i yrkesinriktad svenska

Vi har även Orienteringskurs i yrkesinriktad svenska. Du lär dig svenskan inom ett yrke och hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Utbildningen ges inom den kommunala vuxenutbildningen (komvux).

 

Hör av dig om du har frågor eller vill veta mer. Välkommen till Eductus Umeå!

Kontakt

    Jag samtycker till att angivna personuppgifter kommer att lagras av Eductus i syfte att besvara min fråga. För mer information läs här

Eductus Umeå

Eductus Umeå

Renmarkstorget 5D

903 26 Umeå

Telefon: 090-10 97 85

Öppettider: vardagar 8-17

Personal Umeå

Johan Moritz

Områdeschef
johan.moritz@eductus.se
090-15 51 52 / 0727-33 51 52
Kramfors

Lotta Johansson

Operativ chef arbetsmarknad
lotta.johansson@eductus.se
040-31 40 06
Kramfors

Jennie Albinsson

Handledare
jennie.albinsson@eductus.se
090-15 51 50 / 0705-69 76 10
Renmarkstorget 5D
Umeå

Susanne Jacobsson

Samordnare i Yrkessvenska
susanne.jacobsson@eductus.se
090-15 51 51 / 0722-14 52 95
Renmarkstorget 5D
Umeå

Bodil Kero

Handledare
bodil.kero@eductus.se
090-15 51 57 / 0702-34 65 89
Renmarkstorget 5D, Umeå
Umeå

Ronnie Fors

Studie- och yrkesvägledare
ronnie.fors@eductus.se
090-10 97 87 / 0702-18 33 42
Renmarkstorget 5D, Umeå
Umeå

Nyheter/Blogg

8 januari, 2019

Äntligen en anställning i Sverige!

När Amin kom till Sverige drömde han om ett jobb inom butik och handel. Nu har han äntligen fått sin…

 

24 juni, 2015

Grattis team Umeå!

Vårt kontor i Umeå har coachat flest människor ut i jobb under första halvåret. Karin Sannetorp är coach och samordnare för…

 

23 juni, 2015

”Det kändes riktigt bra att få jobb”

Efter 6 månader som arbetssökande började Henrik Stålnacke Lohf, 32 år, på Stöd och matchning hos Eductus i Umeå. Med…

Visa fler

#eductus