Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Tydligt mål ledde till drömjobbet

Myrna lämnade hemlandet och drömjobbet på flygplatsen i Mexico City för kärleken i Sverige. Att hon skulle kunna få ett liknande jobb i Sverige trodde hon inte var möjligt. Tillsammans med sin handledare på Stöd och matchning gjorde hon en plan med ett tydligt mål. Nu arbetar hon på Arlanda flygplats.

Myrna 41 år flyttade till Sverige från Mexico för fem år sedan för kärleken. I hemlandet arbetade hon som markvärdinna på flygplatsen i Mexico City. Det var ett arbete hon stortrivdes med.

Sätta tydligt mål

Myrna valde Eductus som leverantör av Stöd och matchning hos Arbetsförmedlingen och Liz Wallgren blev hennes handledare. Samarbetet startade med individuella samtal där de gemensamt satte upp mål och planen för att nå målen. Det är viktigt att sätta ett tydligt mål. Myrna ville ha ett jobb och allra helst på en flygplats.

– Jag älskade mitt jobb i Mexico. Trodde aldrig att det skulle vara möjligt för mig att få jobba i samma miljö i Sverige, men min handledare trodde på mig, säger Myrna. Hon har förmågan att inspirera och fick mig att tro på mig själv.

DISC-analys

Myrna fick bl a skriva ett nytt cv som var anpassat efter de typer av jobb hon sökte. Två dagar i veckan var det gemensamma workshops hos Eductus. Det gav Myrna möjligheten att träna sin svenska, samtidigt som hon lärde sig nya saker, t ex intervjuträning, motivation, att sätta mål och hur man gör en spontanansökan.

– Jag fick göra en personlighetsanalys (DISC-analys). Den har jag haft användning för när jag sökt jobb. Det var jätteintressant och ringade väl in min personlighet.

Älskar pulsen

Med ett tydligt mål tog det inte lång tid innan Myrna tillsammans med sin handledare hittade en öppning på Arlanda flygplats. Nu jobbar hon på ett internationellt företag.

– Jag älskar pulsen på flygplatsen. Den får mig att känna mig ”hemma”. Jag har redan fått gå en utbildning för trafikassistent och jobbar nu heltid. Jag trivs jättebra på företaget.

Myrna är glad att hon började på Stöd och matchning hos Eductus.

– Jag har redan rekommenderat Eductus till andra arbetssökande! De visade mig hur man söker jobb i Sverige. Jag lärde mig även att anpassa ansökningarna beroende på vilket jobb man söker. Har också fått hjälp att förbättra mitt självförtroende.

Myrnas 3 bästa tips till dig som söker jobb

  1. Ta chansen om du får gå på Stöd och matchning. Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Jag hade inte fixat jobbet på egen hand.
  2. Lyssna på din handledare. De har mycket erfarenhet och vet vad som fungerar. Min handledare gav mig jättebra rådgivning.
  3. Sök olika jobb. Tänk brett. Försök få in en fot någonstans. Det är lättare att söka jobb när man redan har ett jobb.

LÄS MER OM STÖD OCH MATCHNING

Vill du kontakta Liz som hjälpte Myrna att hitta jobbet? Klicka HÄR