Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Tre intervjuer på nio dagar – blev erbjuden alla jobben!

Dena bor i Lidköping med sin man och fyra barn. När hennes vikariat på Dafgårds gick ut började hon söka jobb. Efter ett år som arbetssökande började hon på Stöd och matchning. Efter 1,5 månad har hon redan fått jobb.

LÄS MER OM STÖD OCH MATCHNING >>

Dena bor i Lidköping tillsammans med sin man och fyra barn. När hon började på Eductus hade hon varit arbetssökande i nästan ett år och sökt många olika jobb.

– Det första vi gjorde var att gå igenom ansökningshandlingarna. De stack inte ut och de speglade inte Denas personlighet, säger Lollo Bloom som arbetar som handledare på Eductus i Lidköping.

Kallad till tre intervjuer

Dena valde ut tio företag inom ett par olika branscher (vård och omsorg, lokalvård och hotell och restaurang). Hon skickade ut sin ansökan och gjorde ett par spontanbesök för att lämna sin cv. Resultatet kom snabb. Inom fem dagar blev Dena kallad till tre intervjuer.

För att vara väl förberedd inför intervjuerna övade Dena tillsammans med sin handledare på intervjuteknik och kroppsspråkets betydelse.

Jättebra stöd

– Jag fick jättebra stöd av Lollo, säger Dena. Hon peppade mig inför varje intervju. Under nio dagar var jag på tre intervjuer och sedan blev jag erbjuden jobb på alla ställena!

Dena bestämde sig till slut för att ta jobbet på ett av stadens hotell. Det var det jobbet som passade bäst med hennes mans arbetstider. Nu jobbar hon som frukostvärdinna och med rumsservice.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd för att komma in på arbetsmarknaden. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Du får handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Vill du gå på Stöd och matchning? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

LÄS MER om Stöd och matchning