Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Tips inför jobbmässan

När du ska gå på jobbmässa har du möjligheten att göra ett gott intryck på många arbetsgivare eller få mer information om olika utbildningar. Oavsett vad just ditt mål är med att besöka mässan är det viktigt att du är väl förberedd. Här kommer några tips.

Tips  1: Uppdaterat CV och personligt brev

Det är alltid bra att skriva ut ett par exemplar av sitt CV och ta med till mässan. Se till att det är uppdaterat.

Tips 2: Sätt upp mål

Att ha tydliga mål hjälper dig att prioritera när du kommer till mässan.

Tips 3: Slipa på din hisspitch

Tanken med en hisspitch är att du under en hisstur ska kunna beskriva dig själv och dina kunskaper. Kan du på 30 sekunder beskriva vem du är, vad du kan och varför det är intressant för den du talar med? Formulera några korta argument.

Tips 4: Tänk på helhetsintrycket

Man får aldrig en andra chans att göra ett första intryck brukar man säga. Tänk på att vara trevlig, positiv och våga ta kontakt med utställarna. Ta av dig jackan, gå hellre runt själv än i grupp och kom ihåg att stänga av ljudet på mobilen.

Tips 5: Var påläst och intresserad

Vilka företag är där? Läs på i förväg. Är det något särskilt företag du gärna vill jobba på? Läs på om just det företaget innan mässan så att du kan visa för dem att du är intresserad. Berätta vad du gillar med dem och ställ en smart fråga! Det gör att de lättare kommer ihåg dig.

Tips 6: Anteckna

Ta med papper och penna. Det blir lätt rörigt i huvudet efter en dag på jobbmässa. Skriv upp vilka du pratar med under mässan och deras kontaktuppgifter.

Tips 7: Följ upp

Kontakta de arbetsgivare du pratade med under mässan och påminn om att ni träffades där. Be om återkoppling och visa igen att du verkligen är intresserad av komma på intervju och jobba där.

Lycka till!