Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Tänkte nytt och hittade jobbet

Våga testa och våga tänka i nya banor. Om det inte funkar på ett sätt så prova något annat. Det var tipset som Danijela fick av sin handledare på Stöd och matchning. Nu är hon timanställd på Lidköpings sjukhus.

Danijela Lazarevic är 35 år och bor i Lidköping. Hon kom i kontakt med Eductus genom att hon gick vår serviceutbildning. Då hade hon varit arbetssökande i två år. Efter utbildningen började hon på Stöd och matchning för att få stöttning i att söka jobb.

Aldrig kallad på intervju

– Jag har lärt mig massor, säger Danijela. Det är svårt att plocka ut något särskilt. Hon funderar ett tag och säger sen att hon fick tips att tänka på nya sätt. Hon hade skickat ansökan på ansökan, men blev aldrig kallad till intervju. Istället för att fortsätta skicka ansökningar så tipsade hennes handledare om att prova med företagsbesök hos arbetsgivare där hon ville jobba.

– När jag träffade företagen fick jag dels en chans att visa mitt intresse, men även visa att jag kan svenska. Jag tror att det spelade in när de valde bort mina ansökningar, säger Danijela.

Goda möjligheter till fast anställning

Besöken föll väl ut. Nu har hon en timanställning på 75% på Lidköpings sjukhus. Hon trivs mycket bra och hoppas på en fast anställning.

– Jag tror att det finns goda möjligheter till en fast anställning. Nu ska jag göra mitt bästa och visa att det inte klarar sig utan mig, säger Danijela med ett skratt.