Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Tänkte i nya banor – fick jobb!

Mikael var besviken över att ingen arbetsgivare kallade honom på intervju. När han lärde sig att tänka i nya banor lossnade det.  Nu har han fått jobb på Systembolaget. – Att söka jobb har varit roligt, tungt och lärorikt, berättar Mikael.

Mikael är 52 år och bor i Nykvarn. Innan han började hos oss hade han sökt jobb på egen hand. Han var besviken över att inte ha blivit kallad på några intervjuer.

– ­Jag kände att jag hade fastnat i mitt jobbsökande. Jag blev inte kallad på intervju, men visste inte vad som var fel. Det var min handläggare på Arbetsförmedlingen som erbjöd mig möjligheten att få stöd av en handledare.

”Ändrat mitt sätt att tänka”

Mikael valde Eductus som leverantör och började arbeta tillsammans med sin personliga handledare, Nariman. De gjorde en gemensam plan att arbeta utifrån. För många deltagare innebär Stöd och matchning ett språng i den personliga utvecklingen.

– Det bästa jag lärde mig och fortfarande lever efter är attraktionslagen, berättar Mikael. Det handlar egentligen om att det som är lika dras till varandra, det jag tänker drar jag till mig. Det har faktiskt inneburit att jag ändrat mitt sätt att tänka. Det är lätt att fastna i negativa tankar. Nu förstår jag att allt ligger i mina händer och att jag kan förverkliga det jag vill.

Blev snabbt erbjuden anställning

Nariman hade kontakter med Systembolaget som letade nya medarbetare via praktikplatser. Hon presenterade Mikael för butikschefen och de kom överens om att börja med en praktikplats. Mikael gjorde gott intryck och han blev snabbt erbjuden arbete.

– Efter några dagar fick jag information om att min chef ville ge mig en anställning på 40% till att börja med. Det blir förhoppningsvis mer framöver. Det känns väldigt skönt att få jobb. Att söka jobb har varit roligt, tung och lärorikt. Nu har jag trevliga arbetskamrater. Jag håller på att lära mer om produkterna på min fritid.

– Mitt bästa tips till andra arbetssökande är att tro på dig själv, visa att du vill jobba, lyssna på arbetskamraterna och använd din fritid för att utvecklas. Jag kan även rekommendera Eductus. Det gick fort och man fick hjälp och kontakt med arbetsgivare som är i behov av fler medarbetare.

Om Stöd och matchning

Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver stöd i jobbsökandet. I samarbete med Arbetsförmedlingen hjälper vi dig att nå dina mål, oavsett om det är ett jobb eller att utbilda dig vidare. Här får du handfast hjälp och rådgivning av en personlig handledare. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har behov av tjänsten.

Läs mer om Stöd och matchning >>