Eductusportalen
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Svetstestet kan bli vägen in på arbetsmarknaden

Yahya saknade svetskortet som behövs för att kunna jobba som svetsare. Genom sin språkpraktik fick han göra ett svetstest på plats. Han klarade det!

Yahya läser för närvarande sfi hos Eductus i Göteborg, men drömmer om ett jobb som svetsare. Han har arbetat som svetsare i Dubai i många år, men har svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden eftersom han saknar svetskortet. Han pratade med Camelia som är praktikcoach på skolan. Hon tog kontakt med ett företag som arbetar med svetsarbeten. De beslutade att Yahya skulle få göra sin språkpraktik inom svetsning om han klarade ett svetstest på plats. Carmelia och Yahya träffade företaget, Yahya gjorde testet och klarade det galant.

Nu kommer Yahya att börja med praktik två dagar i veckan samtidigt som han slutför sina sfi-studier. Vi håller så klart tummarna för att Yahayas praktik ska leda till en fast anställning längre fram, men även om det stannar vid en praktik så ger det honom erfarenhet och möjlighet att bygga sin cv. Med en fot inne på arbetsmarknaden är det alltid lättare att ta sig vidare.

Lycka till Yahya!