Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Stöd, nya erfarenheter och matchning ledde till jobb

Alla som har sökt jobb vet att det kan vara svårt. Ett nej blir ett nederlag och det är lätt att tappa självförtroendet. Stöd och matchning blev lösningen för Karolina som trott att det var kört för hennes del.

Karolina är ung mamma med små barn hemma. Hon bor på landet och är utbildad billackerare.

– Jag hade sökt jobb ett tag, men det gick trögt, berättar Karolina. Det var viktigt för mig att hitta ett jobb för att kunna försörja mig och mina barn. När jag började på Stöd och matchning fick jag stöd av en handledare som trodde på mig.

Började på Stöd och matchning

Efter ett tag började Karolina på en praktikplats på ett stort lager i Norrköping.

– Det var en bit att pendla, 4 mil enkel resa, men det hade ingen betydelse så länge det kunde leda till jobb, berättar Karolina. Jag fick internutbildning och hann vara kvar en månad på praktiken. Min chef var nöjd och jag började på riktigt hoppas på en anställning.

Då kom bakslaget. Företaget förlorade en stororder och en eventuell anställning var inte aktuell.

– Jag fick snabbt hjälp att hitta en ny praktikplats. Denna gång var det ett måleri i Finspång.

Anställd efter två veckor

Karolina gjorde bra ifrån sig. Hon var omtyckt av både chef och kollegor och framtiden verkade ljus, när nästa bakslag kom. Måleriföretaget tappade ett stort jobb och tvingades varsla personal och därmed släcktes hoppet om en anställning.

– Vid det här laget hade jag tappat tron på mig själv och möjligheterna att få ett jobb. Då ringde Bernt, min handledare, och bad mig hänga med på ett studiebesök på Lämneå bruk som ligger på orten där jag bor. Under studiebesöket visade det sig att företaget har en stor lackeringsverkstad. Jag fick hjälp av Bernt att kontakta chefen på plats och två veckor senare hade jag min anställning.

– Jag är så tacksam för att jag började på Eductus. Jag fick stöd i att göra bra ansökningshandlingar, träna på intervju, möjlighet att pröva yrken genom praktik, men framförallt fick jag enormt stöd när jag själv hade tappat tron på jobbmöjligheter. Tack Eductus!

Vill du veta mer om Stöd och matchning? Läs HÄR.