Eductusportalen
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Starta eget

Funderar du på att starta eget företag. Då är du inte ensam! Många drömmer om att ta steget och förverkliga en dröm eller idé de länge haft. Problemet kan vara att man inte vet i vilken ände man ska börja.

När du ska starta eget finns det en mängd saker du bör tänka på. Vi har samlat användbara länkar och listor som ger bra info till dig som funderar på hur du ska gå tillväga för att starta ett eget företag.

Verksamt.se

Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som

  1. funderar på att starta,
  2. ska starta eller redan driver,
  3. vill utveckla eller
  4. ska avveckla ett företag.

Här hittar du checklistor med aktuell info. Det finns även mycket annat användbart material, t ex finansieringsmöjligheter.

Starta-eget.se

Här kan du läsa hur du får fart på ditt företag snabbt. Det är viktigt eftersom du jobbar mot klockan i början. Du kanske inte har så mycket pengar att leva för och du behöver kunderna snabbt. Läs mer här.

Arbetsförmedlingen

Tror du på din affärsidé? Det är en hel del att tänka på när du ska starta eget. Men det finns hjälp att få. Arbetsförmedlingen informerar bl a om franschising.

Andra nyttiga plattformar

Starta eget kan du gå med i forum och nätverk. Här finns även annat intressant material, så som sälj dig själv på 30 sekunder. Som företagare bör du alltid  ha en hisspresentation redo.

Många nyföretagare vill ha en mentor för att kunna utveckla sig själv och sitt företag. En mentor kan du hitta via Nyföretagarcentrums mentorsprogrogram.

Är du kvinna och går i företagartankar? Driftig.nu är Sveriges största mötesplats för kvinnliga entreprenörer och driftiga tjejer. Här träffas människor med driv och ambitioner för att göra affärer med varandra, utbyta erfarenheter och marknadsföra sina företag. Driftig.nu är platsen dit kvinnor vänder sig för information och nätverkande kring företagande.

Mitt Företag.com – här kan du ta del av råd, tips, verktyg och andras erfarenheter. Du kan även bygga ditt eget nätverk av viktiga kontakter.

Tidningen Entreprenör – Tidningen Entreprenör är en tidning om entreprenörer och företagare, för entreprenörer och företagare. Skriver om människor, deras drivkrafter, strategier, val, villkor och vardag. Berättelser som andra företagare kan dra nytta av och aspirerande nyföretagare få inspiration ifrån. Två bra mallar för marknads- och affärsplan hittar du här: mall för affärsplan och mall för marknadsplan

Rådgivning

Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning kring affärsidé, budget, marknadsföring eller vad du vill ha hjälp med inför din företagsstart. Rådgivningen syftar till att förbereda dig på livet som företagare på bästa sätt.

#eductus