Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Städyrket kräver kunskap

Rekrytering av nya medarbetare var en tidsödande uppgift för Branka Sutala, husfru på Quality Hotel Grand Kristianstad. Genom samarbetet med Eductus har hon hittat vägen till smidig och träffsäker rekryteringsprocess. – Motivation och inställning är viktigare än perfekta språkkunskaper, säger Branka.

Som husfru och chef för hotellstädarna på ett av Kristianstads större hotell har Branka Sutala en viktig uppgift. Hon och hennes team jobbar målmedvetet för att gästens förväntningar inte bara ska uppfyllas utan även överträffas. Rekrytering av nya medarbetare är en viktig del av arbetet.

– Det kan vara svårt att hitta rätt person till rätt plats, säger Branka. Det är en självklarhet att det alltid ska vara rent och prydligt, men även det trevliga bemötandet med ett leende tillsammans med ett hej i korridoren påverkar gästens upplevelse. Det är inte alla som förstår hur viktig det är att vara serviceminded.

Lär känna personen

Hotellmiljön är internationell och i städet är personalens ursprung extra blandat. Branka vänder sig mot bilden av att städyrket skulle vara okvalificerat, bara för att många utrikesfödda och unga får sina första jobb här. Visst kan alla städa, men inte med kvalitet, säger Branka.

– Städyrket är undervärderat. Alla som jobbar här är fantastiska på sitt jobb. Det kräver kunskap.

Branka tar gärna in praktikanter när det finns ett rekryteringsbehov. Att kunna flytande svenska är inget krav, grundläggande språkkunskaper räcker. Resten lär de sig på plats.

– Fördelarna med praktikanter är att vi hinner lära känna personen. Motivation och den rätta inställningen är mycket viktigare än perfekta språkkunskaper. Under praktiken hinner vi forma personen och se vem som verkligen vill lära sig och känslan för service.

Smidig process

Genom samarbetet med Eductus har sökprocessen för att hitta rätt kandidater underlättats.

– Vi har matchat deltagare till Brankas team under flera år. Man måste förstå både företagskultur och behov, säger Joakim Ekelund, som matchar deltagare och arbetsgivare på Eductus.

– Jag sparar så mycket tid genom att slippa sålla bland ansökningar. Jag får ett litet urval som är anpassat efter våra behov. Smidigt och träffsäkert, dessutom kostar det inget. Jag är jättenöjd, avslutar Branka.

 

Är du arbetsgivare och vill veta mer?
Genom våra utbildningar och arbetsmarknadsåtgärder har vi många kandidater. Vi känner dem väl ur ett yrkesmässigt perspektiv och kan därför matcha rätt person till din kravprofil. Vi  erbjuder en enkel och kostnadsfri rekryteringsprocess. Läs mer här >>