Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Språkpraktik ledde till anställning

Vägen till arbete är inte alltid rak. Mirjana fick efter många år den stöttning hon behövde av sin handledare, Lollo. Med en stark tro på individen såg Lollo Mirjanas styrkor och drivkrafter. Och det gav resultat!

Mirjana Bojkovic och hennes man Darko kom till Sverige för 7 år sedan. Darko hade en bakgrund som finsnickare i Serbien. Efter studier i yrkessvenska på Eductus fick han språkpraktik på ett snickeri. Mirjanas väg till arbete var krokigare och längre.

Efter 7 års arbetssökande föreslog handläggaren på Arbetsförmedlingen att Mirjana skulle börja på Stöd och matchning. Darko tipsade sin fru om Eductus, som fungerat bra för honom. Det gjorde valet lätt för Mirjana och något hon inte ångrat.

Språkpraktik ökade anställningsbarheten

– Hos Eductus fick jag språkstöd, datastöd och hjälp att skriva cv och personligt brev, säger Mirjana. Min dröm var att arbeta på en förskola. Tillsammans med Lollo gjordes en plan.

Med hjälp av sin handledare Lollo matchades Mirjana mot en praktikplats på Vetegroddens förskola, en privatägd förskola i Vänersborg. Genom språkpraktiken fick Mirjana möjlighet att öva och förbättra sin svenska och därmed öka sin anställningsbarhet.

Praktiken har lett till anställning

Mötet mellan Mirjana och Vetegrodden föll väl ut och från och med 1 november har Mirjana fått anställning.

– Det känns bra att ha ett jobb, mycket bra, säger Mirjana med ett stort leende. Lollo trodde på mig och min förmåga.

Ett samhälle vi kan vara stolta över

– Det är viktigt att vi tillvaratar de krafter och förmågor som nya medborgare kommer med, fortsätter Lollo. Vetegrodden har öppnat upp och välkomnat Mirjana på ett fantastiskt sätt. I ett större perspektiv skapar det ett samhälle som vi kan vara stolta över.