1516888921943768

Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Språket ledde till jobb

Imee upptäckte att hon behövde öka sitt ordförråd för att hantera jobbet. Hennes handledare på Stöd och matchning hjälpte henne att ordna en plats på yrkessvenska. Det gav snabbt resultat. Efter två månader fick hon praktik som nu lett till fast jobb.

Imee är 32 år och bor i Kristianstad. Hon började på Stöd och matchning hos oss och fick lära sig att hitta dolda jobb och att förbereda sig inför intervju. Därefter började Imee på praktik på en grundskola.

Kände mig mycket säkrare

– Jag kände mina svenskkunskaper behövde förbättras. Jag och min handledare kom fram till att yrkessvenska hade varit det bästa valet för mig. Min handläggare på Arbetsförmedlingen sa ja. På yrkessvenska lärde jag mig mycket ord som är viktiga för att kunna göra ett bra jobb. Efter det kände jag mig mycket säkrare.

Efter två månader på yrkessvenska ordnade rekryteraren en sex veckor lång praktik på naturförskolan Sally. På det sista uppföljningsmötet erbjöd arbetsgivaren Imee ett vikariat på sex månader och sedan fast anställning.

– När vikariatet var klart erbjöd min chef en heltidstjänst som barnskötare, säger Imee. Jag är jätteglad och överraskad. Efter tre år som arbetssökande har jag äntligen en tillsvidareanställning!

Våga ta egna initiativ

Vilket är ditt bästa tips till andra jobbsökande?

– Gör ditt bästa när du får en praktik. Våga ta egna initiativ och fråga mycket på praktiken. Passa tider på praktiken.

Kan du rekommendera Eductus till andra arbetssökande?

– Absolut, jag fick mitt jobb genom Eductus!