Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Snabba möten mellan företag och SFI-elever på arbetsmarknadsdag i Göteborg

”Eductus bästa arbetsmarknadsdag hittills!”, det var vår gemensamma vision när vi började planera höstens arbetsmarknadsdag på Eductus SFI i Göteborg. Detta skulle bli en dag då våra SFI-elever fick träffa företag på riktigt och möta den svenska arbetsmarknaden.

Som ny i Sverige saknar man kunskap och insikt om våra svenska företag, Vi valde att bjuda in välkända Göteborgsföretag som hade rekryteringsbehov. Vårt mål var att eleverna skulle få möjlighet att gå på intervju och eventuellt få en anställning.

Under hösten har eleverna förberetts inför arbetsmarknadsdagen. CV-skrivandet gick på högvarv och ryktet spreds snabbt att detta var en dag då man har chans att få jobb! Det kom mer än 300 elever som minglade, marknadsförde sig, pratade, frågade och lyssnade på de företagsrepresentanter som var där för att hitta nya medarbetare. Eleverna bjöds på företagspresentationer för att få  insikt i vad företagen erbjuder och vad de letar efter hos framtida medarbetare.

Både elever och våra samarbetspartners tyckte att det var det var en väldigt lyckad dag. Så här sa två av våra SFI-elever:

”Jag har lämnat fyra CV:n idag. Jag är jätteglad! Jag hoppas kunna hitta jobb. Jag kombinerar idag studierna med en timanställning”

”Jag har lämnat mitt CV till Göteborgs stad. Jag vill jobba med barn eller äldre. Jag känner mig lycklig idag! Jag har letat mycket efter jobb på Internet. Idag får jag träffa arbetsgivare.”

Vi har redan träffat elever som berättat att de har fått jobb efter dagen! Bättre betyg hade vi inte kunnat få. Vi ser fram emot vårens arbetsmarknadsdag.

Vänliga hälsningar

Rebecca Sandberg och Camelia Klintorph
Jobbcoacher på Eductus SFI i Göteborg