1516888921943768
Eductusportalen
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Snabb väg till jobb

Wael Alnaji är 32 år och bor i Jönköping. Han flydde från Syrien och kom till Sverige för 2,5 år sedan. Han har en bakgrund som frisör i sitt hemland. Det var hans handläggare på Arbetsförmedlingen som föreslog att han skulle börja på Serviceutbildningen hos oss på Eductus för att komplettera sitt hantverkskunnande med att lära mer om svenska normer inom serviceyrken.

– Det viktigaste jag lärde mig på serviceutbildningen var att sätta kunden först och alltid ge ett trevlig bemötande. Jag har lärt mig hur det svenska systemet fungerar. Mitt självförtroende har ökat ju mer jag förstår om det svenska samhället.

Praktiken ledde till jobb

Utbildningen tog fyra månader. Sen gick det fort. Wael började praktisera på en frisörsalong i Jönköping. Praktikperioden varade en månad. Chefen märkte snabbt att Wael var rätt man för jobbet och erbjöd honom en anställning.

– Det känns jättebra att ha fått ett jobb, säger Wael. Som frisör kan jag öva på svenskan samtidigt som jag jobbar. Jag pratar hela tiden med kunderna. Att lära sig svenska är inte lätt, men jag kämpar på. Går även på svenskundervisning två kvällar i veckan för att bli bättre.

Utbildare talar modersmål

– Mitt bästa tips till andra som söker jobb i Sverige är att gå till ett företag som Eductus. Det går mycket fortare än att söka jobb på egen hand. Det tar lång tid att lära sig hur allt fungerar i Sverige. Eductus vet hur arbetsmarknaden fungerar och de hittar jobben. Min utbildare, George Chanko, talar mitt modersmål och det har underlättat mycket. Han har till exempel kunnat förklara svåra ord. Allt har gått snabbare än jag vågat hoppas på.

 

Kommentarer

 1. Mustafa Hassan skriver:

  Hej
  Jag är Pizza bagare o kock jag har Jöbbet många år inom restrang brunchen .men mitt mål att ska jag kunna hitta en jobb som passar till mitt Live o familjen. Jag vill ha en jobba 8 timmer som alla folk på 5 dagar. Jag har Jöbbet många år i pizzeria 12 timmer o jag vill inte förtsta med .jag har barn o jag vill gärna spara lite tid för han .

  1. Hej Mustafa! Vi har skickat din kommentar vidare till våra coacher i Uddevalla, de kommer att ta kontakt med dig. Ha det fint!

 2. Mustafa Hassan skriver:

  Mitt numer är 0763404774 .
  jag bör i uddvalle .jag kan jobba på alla platser .

 3. Mustafa Hassan skriver:

  Jag hoppas att jag får hjälp

 4. khaled deeb skriver:

  Hej Jag är Khalid
  Jag är 28år
  Jag bor i Malmö
  Jag studerar nu i Safi
  Jag talar bra svenska
  Jag vill arbeta och jag är redo

  1. Hallå Khaled! Vi har skickat din kommentar vidare till vår personal i Malmö, de kommer maila dig. Ha det fint!

 5. Bayan Al Turkmani skriver:

  Hej
  Jag är Bayan. Min pappa är Abdul Karim . Han är 51 år gammal. Vi bor nära Kalmar. Han vill jobba i Sverige och han är målare i 35 år. Han jobbade i Syrien(30 år) och Egypten (1och halv år). Han har gjort två praktik i norra Sverige.
  MVH
  Bayan Al Turkmani

  1. Hej Bayan! Vi har skickat din kommentar vidare till våra utbildare i Kalmar, de kommer att ta kontakt med dig. Ha det fint!

 6. Azza skriver:

  Hej jag heter Azza jag jobde Bondstäder jag prktsyrt fem månader och jag jobbet sex månader sen jag jobbade som vikarier 3 år

  1. Hej Azza! Vill du komma i kontakt med en jobbcoach hos oss? Var bor du någonstans?

   1. Hej!
    Jag heter Ali och 21 år gammal.
    Jag studerar i komvux sista klass i grundskolan. Jag kan prata svenska mycket , kan läsa skriva. Jag har jobbat bad värd , förskola, Malmö featival som vakt. Jag har också jobbat butik Willys.
    Jag tycker om att jobba med människor , butik säljare bad värd , äldre boende dagis. Jag har också jobbat som sim lärare barn. Hoppas att ni kan fixa mig jobb.
    Hälsning Ali

    1. Hej Ali! Har skickat din kommentar vidare till våra jobbcoacher i Malmö. De kommer ta kontakt med dig. Ha en trevlig dag!

 7. Hamidi skriver:

  Hej jag är Hamidi ! Jag bor I Göteborg jag är elev och 17 år gammal jag kan prata persiska dari engliska och svenska jag besöka job I Göteborg mig number 0760558789

  1. Hej Hamidi! Vi har skickat din kommentar vidare till en av våra jobbcoacher i Göteborg som kommer att ta kontakt med dig. Ha det fint!

 8. Fatiha skriver:

  Hej .
  Jag heter fatiha.jag är 36 år.
  Jag är varit i 10 i Sverige. Jag bor i Stockholm.
  Jag har två poikar. En sammes mamma.
  Bhöver att jobba med barnkötare. Jag har jobbat ett år sedan i sverige.

  1. Hej Fatiha! Har skickat din kommentar vidare till våra jobbcoacher i Stockholm, de kommer maila dig mer information om hur du kan få hjälp. Ha det fint!

 9. Seadela skriver:

  Hej!
  Jag heter Seadela 21 år
  Jag söker jobb som passar mig vad som var . Jag har jobbat i macdonalds som kok i Linköping men jag har flyttat in Stockholm.

  1. Hej Seadela! Vi har skickat din kommentar vidare till en av våra jobbcoacher i Stockholm som kommer att ta kontakt med dig. Ha det fint!

 10. Sarra skriver:

  Hej !
  En praktikant SFI lärare här i Stockholm om ni behöver någon att hjälpa till

  1. Hej Sarra! Har skickat din kommentar vidare till ansvarig i Stockholm. Ha det fint!

 11. Manal barakat skriver:

  Hej, Jag heter Manal, jag är 37 År, jag bor i Göteborg, jag har varit i Sverige 11 år, jag har tre barn, jag jobbade som fransk lärare på franskaskolan, jag kan svenska, franska, Arabiska och lite engelska. Jag söker jobb som passar för mig. … mitt telefonnummer : 0762082802

 12. Hej Manal! Har skickat din kommentar vidare till en av våra jobbcoacher i Göteborg, han kommer att ta kontakt med dig. Ha det fint!

 13. Hilal Al Yazdeen skriver:

  Hej!
  Mitt namn är Hilal Al Yazdeen och söker jobb som kundtjänst eller secessionist.
  Jag är kontakttolk utbildad.

  1. Hej Hilal! Här ser du vilka orter vi erbjuder tjänsten Stöd och matchning (jobbcoachning) på, du hittar också kontaktuppgifter till respektive ort. För att börja hos oss måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Läs mer på länken och hör av dig igen om du har frågor! Ha en fin dag! Läs mer om Stöd och matchning

 14. Radwan Al ahmed skriver:

  Hej jag heter Radwan jag är 40 år
  Jag bor i Yxenhaga Hok. jag har varit
  i Sverige 11 månadr jag har ter barn
  jag jobbar som byggnads snickare jag
  talar arabiska och jag är nu börjare
  på svenska. jag söker jobb som passar mig vad som var

 15. Radwan Al ahmed skriver:

  Hej jag heter Radwan jag är 40 år
  Jag bor i Yxenhaga Hok. jag har varit
  i Sverige 11 månadr jag har ter barn
  jag jobbar som byggnads snickare jag
  talar arabiska och jag är ny börjare
  på svenska. jag söker jobb som passar mig vad som var

 16. Radwan Al ahmed skriver:

  Hej jag heter Radwan jag är 40 år Jag bor i Yxenhaga Hok. jag har varit i Sverige 11 månadr jag har ter barn jag jobbar som byggnads snickare jag talar arabiska och jag är ny börjare på svenska. jag söker jobb som passar mig vad som var….mitt telefonnummer 0790208843

  1. Hallå Radwan! Har skickat din kommentar vidare, vi kommer att ta kontakt med dig. Ha det fint!

 17. Ola Sarraj skriver:

  Hej!
  Jag heter Ola Sarraj. Jag är 26 år gammal. Jag bor i ramnäs nära västerås .jag studerar nu svenska 1 med engleska grund och jag ska börja med svenska 2 nästa månad . Jag söker ett jobb som barnskötare eller något annat. Jag har studerat matematik för 4 år i mitt hemland men jag tog inte examen . Snälla hjälpa mig

  1. Hallå Ola! Har skickat din kommentar vidare till våra jobbcoacher i Västerås. De kommer ta kontakt med dig. Ha det så bra!

  2. Saba Shihab skriver:

   Hej Ola

   Har du betyg men inte examen eller har du ingenting från hemlandet? Kontakta mig på telefon nummer så kan jag berätta mer angående detta. Hs en fin dag.

  3. Saba Shihab skriver:

   Hej igen

   Jag glömde skriva mitt nummer så var vänlig och ringa mig på 021-831928

 18. Hamza El Agha skriver:

  Hej,
  Mitt namn är Hamza El Agha och är 26 år gammal. Jag har varit i Sverige i ett år och tre månader och lärt mig språket snabbt. Jag är utbildad civilingenjör och har arbetat på arbetsmarknad i mitt hemland. Mina betyg är validerade och jag söker en praktik plats eller ett bra jobb. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig.

  1. Hej Hamza! Har skickat din kommentar vidare till våra jobbcoacher i Malmö. De kommer ta kontakt med dig. Ha en fin dag!

Kommentera själv